În baza informațiilor publice cu privire la Dan Iulian Croitoru putem spune clar că atât el cât și soția sa sunt DEPENDENȚI de veniturile încasate de la stat pentru viața frumoasă pe care o duc pentru că în mediul privat le-a fost imposibil să răzbată!

În prezent, Dan Iulian Croitoru ocupă funcția de director adjunct la Administrația Cimitirelor, unde încasează un salariu anual de 102.047 RON, iar soția sa este angajată la ANRE, cu un salariu anual de 182.870 RON.

Conform acestor cifre, familia Croitoru beneficiază de venituri salariale nete de aproximativ 5.000 EURO lunar, bani plătiți de noi toți din taxe și impozite.

Probabil că acesta este un criteriu foarte important pentru a te califica pentru funcția de consilier local din partea PNL, să fii neperformant în mediul privat, dar să îți poți angaja soția în funcții cu salarii de mii de euro lunar.

Se poate întelege că acesta este un criteriu capital pentru a te califica pentru funcția de consilier local din partea PNL, să fii incapabil să lucrezi în privat, dar să îți și angajezi soția în funcții cu salarii de mii de euro lunar

Declaratie de avere mai, 2023

Conform declarației de avere depuse de Dan Croitoru în 2020, înainte de a deveni director adjunct, acesta avea un venit anual de doar 16.956 RON din funcția de General Manager al AS Olimpic. Acest aspect subliniază clar diferența imensă între câștigurile sale din activitățile desfășurate ca manager al unei entități private și cele pe care le are în calitatea de angajat la stat.

Declaratie de avere Croitoru Dan Iulian anul 2020

Tot la stat e mai bine

Această diferență semnificativă între veniturile obținute din sectorul privat și cele din sectorul public ridică mari semne de întrebare privind competențele sale manageriale. În timp ce veniturile sale din sectorul privat au fost extrem de mici, se pare că doar prin angajarea la stat a reușit să obțină un venit substanțial. 

Toate acestea cu sprijinul Partidului Național Liberal, care așa alege să facă politică, propunând în funcții publice astfel de ”dinozauri”.

Astfel, se poate concluziona că Dan Iulian Croitoru nu este cea mai fericită alegere pentru o funcție de conducere în cadrul unei instituții publice și cu atât mai puțin și pentru o candidatură la o funcție politică, dat fiind faptul că performanțele sale în mediul privat au fost cel puțin nesatisfăcătoare, dacă nu chiar zero.

Informațiile cu privire la interesele de afaceri ale lui Dan Iulian Croitoru indică faptul că, fiul acestuia Croitoru Vlad este asociat cu Lungu Mariana, cu câte 50% fiecare în cadrul societății Clubul de Fotbal Olimpic SRL prin care administrează baza sportivă situată la adresa Drumul Bercenarului nr.60- fostă Energoutilaj.

Societatea administrată de către familia Croitoru a declarat pentru anul 2023 venituri totale de 340.220 lei și o pierdere de 90.921 lei cu datorii totale de 4.038.165 lei.

Analiza cu privire la această societate indică faptul că, în data de 04.04.2024, în temeiul art. 47 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările si completările ulterioare, ANAF Sector 4 a emis somația cu nr. 3244608/ 04.04.2024 pentru Clubul de Fotbal Olimpic SRL, care figurează cu datorii la bugetul de Stat.

Și acest aspect care aduce în atenție neîndeplinirea responsabilităților legale ale familiei Croitoru, poate să fie unul important în vederea calificării lui Dan Croitoru pentru funcția de Director General  Adjunct al Adminsitratiei CImitirelor și pentru deschiderea listei PNL la candidatura pentru  funcția de consilier local.

La adresa Drumul Bercenarului 60, mai au sediul social și

  • Gosport Caffe SRL înființată în anul 2024 și deținută 100% de către societatea Clubul de Fotbal Olimpic SRL,
  • Perfect Smart Design SRL înființată în anul 2015 și deținută 100% de către Ioan Răzvan Cordoneanu. Societatea a purtat numele de Olimpic Sport Consulting și până în data de 01.06.2022 a fost deținută de către Croitoru Vlad, moment în care acesta a cesionat părțile sociale către Golescu Mihăiță.
  • On Residence SRL înființată în anul 2023 și deținută 100% de către partenera de afaceri a familiei Croitoru, Mariana Lungu.

Partenera de afaceri a familiei Croitoru, Mariana Lungu mai deține integral societatea Trade & Construct Development SRL, în care, la fel ca și în cazul societății One Residence cu sediul social la adresa societății familiei Croitoru o regăsim ca administrator tot pe Drăgan Georgeta.

Mariana Lungu este mult mai „norocoasă” decât Dan Iulian Croitoru în ceea ce privește profitul generat de afaceri, fapt pentru care Trade & Construct Development SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 80 de milioane lei și un profit de 7 milioane lei cu doar 8 angajați.

Interesele lui Croitoru cu privire la „societățile deținute în acte” de către Mariana Lungu nu au întârziat să apară și pot fi confirmate de faptul că acesta a încercat să introducă societatea Top & Construct Dezvoltare SRL (deținută în proporție de 98% către Lungu) în contracte publice cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 5.

Mai exact cu Amenajare Edilitară S5 SRL, societate în cadrul căreia Geani Marian Dinu, nimeni altul decât colegul de partid al lui Croitoru este președintele Consiliului de Administrație.

Așa cum se vede din anunțul de mai jos, cod unic DA35616881 de pe sistemul electronic de achiziții publice e-licitatie.ro, în primă fază oferta societății Top & Construct Dezvoltare SRL a fost acceptată de către  Amenajare Edilitară S5 SRL și ulterior în data de 08.05.2024 a fost anulată.

Cazul lui Geani Dinu, locul 2 pe lista PNL Sector 5 pentru funcția de Consilier în cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 și Președintele Consiliului de Administrație al Amenajare Edilitară S5 SRL și despre cum acesta ”a închis ochii” la contractele atribuite de această companie către apropiați ai lui Dan Meran , așa cum reiese chiar din Raportul Consiliului de Administratie al Amenajare Edilitară S5 SRL, îl prezentăm în următorul episod.

Incompatibilitatea lui  Geani Dinu datează încă din anii 2008-2012 când Dinu era consilier local la Sectorul 4 , perioadă care coincide și cu decizia instanței de a confisca suma de 36.609 EURO, reprezentând avere dobândită nejustificat în perioada 2008-2010 de pârâții Dinu Geani Marian și Dinu Doina Elena.

Tot într-un alt episod și despre contractele de care a beneficiat o societate apropiată de Dan Ștefan Meran de la ADP Sector 6, unde director este tot un coleg de partid, dar și despre contractele cu Registrul Auto Român în perioada în care director general al Instituției era Radian Tufă.

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentRadu Mihaiu spulberat de PSD-istul Rareș Hopincă pentru funcția de Primar al Sectorului 2
Articolul următorMIPE sesizează organele de anchetă cu privire la fraudele cu bani europeni din consiliile județene
Senior partner Ziarul de Investigatii