Sursa: pixabay.com

Direcția Națională Anticorupție – DNA și Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF ar fi fost sesizate de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE) cu privire la încălcarea legii privind fondurile europene de către consiliile județene.

Informația a fost publicată de Știri pe Surse, publicația relatând că ministerul condus de Marcel Boloș a sesizat organele de anchetă în urma unui articol de presă.

Vizate de sesizarea MIPE ar fi mai multe consilii județene, inclusiv două conduse de social democrați – printre care CJ Tulcea, condus de Horia Teodorescu, și CJ Vaslui, condus de Dumitru Buzatu.

Potrivit sursei citate, este vorba despre faptul că două firme au câștigat zeci de contracte de consultanță IT pentru digitalizarea instituțiilor, iar valoarea lor a fost de câteva milioane de lei, în condițiile în care societățile respective aveau drept ”specialiștii” absolvenți de liceu. În plus, cele două firme ar fi folosit documentații comune, lucru interzis prin lege.

Mai multe informații, aici.

Articolul precedentPolitică de clan la Partidul Național Liberal-Filiala Sector 5?
Articolul următorGabriela Firea, convinsă că se poate baza pe colegi: „Simt că sunt sprijinită de Marcel Ciolacu și de toți ceilalți”