Captură video Facebook/Maia Sandu
Captură video Facebook/Maia Sandu
Advertisement

O jurnalistă de la Europa Liberă a fost ucisă în Ucraina.

Vira Hirici a murit în urma unui atac cu rachete asupra blocului din Kiev. Femeia locuia în Capitala Ucrainei și, recent, a cerut un interviu cu lidera de la Chișinău, Maia Sandu.

Maia Sandu, a transmis marți, 3 mai, un mesaj emoționant după moartea jurnalistei Vira Hirici, care lucra pentru Europa Liberă. Șefa statului a făcut un nou apel la unitate

Săptămâna trecută am primit o solicitare de interviu de la o jurnalistă ucraineană. Nu am reușit să răspund. Două zile mai târziu, autoarea solicitării, Vira Hirici, a fost găsită sub dărâmăturile casei sale din Kiev, după ce clădirea fusese lovită de o rachetă rusească. O rachetă a lovit un bloc cu oameni pașnici și, într-o frântură de secundă, prezentul și viitorul au devenit trecut”, a scris Maia Sandu.

”Fiecare dintre noi are o Vira Hirici, pe care nu a cunoscut-o personal, dar care a devenit durerea lui personală”

În plus, președintele Republicii Moldova le-a transmis cetățenilor că este nevoie de colaborare, de unitate, dar și de o informare corectă. Toate aceste atribute sunt esențiale pentru pace.

Dragi concetățeni, războiul este la hotarul nostru. Pacea depinde de puterea noastră de a fi uniți, de capacitatea noastră de a nu ne lăsa prinși în plasa falsurilor și a provocărilor.

Nimeni nu vrea război, nicio mamă, indiferent că e din Găgăuzia, din Chișinău sau din Bălți, nu vrea să își vadă copiii pe front. Nimeni nu vrea ca o rachetă să-i distrugă casa la care a muncit o viață. Acum, ca niciodată, prețuim pacea și pentru pace trebuie să ne folosim toată energia”, a mai spus Maia Sandu.

Advertisement
Articolul precedentPreședinta Comisiei Europene a cerut interzicerea importurilor de petrol din Rusia
Articolul următorNereguli grave în două magazine din București: zone cu rugină, fire de păr, praf și grăsime
Jurnalist full-time / Pesimist part-time