Spitalele militare, centre de vaccinare non-stop și fără programare

Oricine își dorește să se vaccineze o poate face acum inclusiv la spitalele militare, unde programul de vaccinare este, timp de o săptămână, non-stop

Foto: Pixabay.com

Spitalele militare din Timișoara, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova și Iași vor fi deschise non-stop în scopul vaccinării în masă a populației. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării, care a ținut să sublinieze necesitatea derulării campaniei de vaccinare, cu scopul imunizării cât mai multor români, în această perioadă. Reamintim că premierul Cîțu a anunțat că, în cazul în care campania de vaccinare va decurge conform planului, de la 1 iunie am putea vorbi despre eliminarea anumitor restricții.

Spitalele militare, disponibile pentru vaccinare, timp de o săptămână, non-stop

Începând de astăzi, de la ora 8:00, spitalele militare menționate anterior sunt deschise oricui își dorește să se vaccineze. Nu este nevoie de programare pentru a beneficia de vaccin, însă cel mai probabil va fi nevoie ca cetățenii să aștepte la cozi.

Prefectul Capitalei, îngăduitor cu „victimele” ambuteiajelor din trafic

„Ministerul Apărării Naţionale participă la efortul naţional de vaccinare a populaţiei generale împotriva COVID-19 şi, prin Direcţia medicală, a dispus măsuri pentru extinderea programului de funcţionare în regim de 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin”, a informat Ministerul Apărării, potrivit G4Media.ro.

Ministerul Apărării a mai menționat că, în momentul de față beneficiază de 56 de centre de vaccinare atât în spitalele militare, cât și în celelalte centre militare din Capitală şi din alte orașe ale țării. În scopul vaccinării vor lucra aproximativ 1.000 de angajaţi ai Ministerului Apărării, dintre care peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

În plus, în momentul de față, oricine se poate prezenta în multe dintre centrele de vaccinare din țară, unde locurile sunt disponibile „la liber”. Mai mult, atât în Capitală, cât și în câteva alte orașe din țară sunt disponibile centre de vaccinare drive-thru.

Articolul precedentMexic: 19 oameni au murit, după ce o linie suspendată de metrou s-a prăbușit (VIDEO)
Articolul următorLa aproape un an după comiterea faptelor, cei cinci agresori ai tânărului de 17 ani din Hunedoara au fost trimiși în judecată
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.