Într-o recentă postate pe contul său de socializate, edilul Capitalei, Gabriela Firea ne dă încă o veste bună. Mai exact, în vremuri excepționale, măsuri excepționale.

În postarea sa, Gabriela Firea ne povestește despre platforma hubproedus.ro, care începând cu lansarea acesteia în luna martie, ar fi fost accesată de un număr de peste 100.000 de elevi în București, fiind, astfel, un real succes.

„#PentruElevi

#ScoalaAcasa
Lansata in martie, platforma de e-learning

www.hubproedus.ro a fost accesata de peste 100.000 de elevi din Bucuresti. In curand, aceasta platforma va fi accesibila tuturor scolarilor din Romania.


M-am aflat astazi la sediul Proedus – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti, unde, incepand cu luna martie, a fost implementat un proiect inovativ destinat elevilor din Bucuresti.

Primaria Capitalei, prin Proedus, a lansat, inca din luna martie a acestui an, una dintre cele mai inovative și interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro, care a fost accesata pana in prezent de peste 100.000 de elevi din Bucuresti!

Firea: Toți elevii din România vor putea accesa platforma realizată de Primaria Capitalei prin Proedus!

La cererea a sute de elevi si parinti din alte orase din Romania, doresc sa anunt ca in cel mai scurt timp extindem la nivel national aceasta initiativa a Primariei Capitalei, care a avut un succes extraordinar! Astfel, toti elevii din Romania vor putea accesa platforma realizata de Primaria Capitalei prin Proedus!
Pentru aceasta, in ultima sedinta de consiliu general am propus, iar consilierii generali au aprobat, suma de 100.000 de lei necesara achizitiei unui server care sa sustina accesarea unui numar semnificativ de utilizatori unici, simultan, pe platforma, atat bucuresteni, cat si utilizatori nationali.

La aceasta platforma de e-learning lucreaza activ aproape 1.000 de profesori din Capitala. Acestia s-au straduit sa organizeze si sa inregistreze lectii online, audio si video care sa completeze programa scolara, astfel incat sa ii poata ajuta pe prescolari, elevi sau studenti. In afara de programa care presupune lectii de limba romana, matematica, istorie, biologie, chimie, fizica, sau limbi straine, platforma hubproedus ofera si alte tipuri de cursuri, cum ar fi teatru, cinematografie, dictie, jurnalism si multe altele.

Targul de Oferte Educationale se va desfasura online

Anul acesta, cea de-a XI-a editie a Targului de Oferte Educationale se va desfasura online. Doresc sa ii anunt pe toti absolvenții de școli gimnaziale care se pregătesc de evaluarea națională, ca Targul de Oferte Educationale se va desfasura anul acesta online, iar accesul la acest eveniment virtual se va face tot de pe platforma www.hubproedus.ro.

Târgul va cuprinde tururi virtuale ale tuturor liceelor bucureștene, cifre de școlarizare, medii de intrare, informații cu privire la transportul în comun spre unitatea de învățământ, dar și alte informații de care orice elev si părinte ar avea nevoie pentru a alege corect și cu responsabilitate liceul unde va dori să studieze.

De asemenea, in foarte scurt timp, voi supune votului Consiliului General un proiect prin care Primaria Capitalei, impreuna cu o editura de prestigiu din Romania, va pune la dispoziție tuturor elevilor și profesorilor din Capitală o platformă online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească și universală.”, spune Gabriela Firea pe Facebook.