Sursa: Facebook

Pe lângă manifestările dedicate ieri Zilei Jandarmeriei Române, a fost desemnat și „Jandarmul de onoare al anului”, care, pentru prima dată, este o femeie.

În țară au fost sărbătoriți 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, când a avut loc și ceremonialul de premiere a jandarmilor care s-au remarcat în plan profesional prin merite deosebite.

Și, după cum chiar colegii săi recunosc, „marea surpriză a acestui an a fost că distincția “Jandarmul de onoare al anului” a fost conferită, în premieră, unei femei – colegei noastre, plutonier adjutant Andrada Văideanu, încadrată la Detașamentul Mobil Baia Mare din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș”.

Jandarmerița, care are o experiență de peste 19 ani în domeniul ordinii publice, a mărturisit că nu a mai fost „așa emoționată de când am devenit mamă”, factorul decisiv pentru acordarea distincției fiind o misiune pe care aceasta a îndeplinit-o cu succes chiar luna trecută.

Luna trecută, a reușit să identifice și să rețină un bărbat care abuzase mai mulți minori. Echipajul de jandarmi din care făcea parte și Andrada a fost solicitat să intervină într-un caz de furt dintr-un supermarket din Baia Mare.

La fața locului, jandarmii au identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, însoțit de trei minori. Andradei i-a atras atenția acel bărbat care se comporta suspect. Mamă a trei copii, ea a intuit că suspectul nu era nici tatăl, nici rudă a minorilor și ceva îi spunea că nu e vorba doar de un furt.

A început să-i pună câteva întrebări și a dus discuția în direcția dorită, până la momentul în care bărbatul a recunoscut abuzurile asupra minorilor. De fapt, cei trei minori erau victimele acelui individ! De aici, pentru Andrada lucrurile au fost simple… Bărbatul de 40 de ani a fost reținut și a fost dat pe mâna justiției.

Andrada lucrează de 19 ani în cadrul Detașamentului Mobil Baia-Mare și este dedicată trup și suflet meseriei pe care și-a ales-o! Felicitări, Andrada!”, a transmis ieri pe Facebook și Ministerul Afacerilor Interne.

Articolul precedentSilvestru Șoșoacă se plânge că a trăit „rău” cu soția sa; „Cineva trebuie să o bată, electoral vorbind”
Articolul următorA început curățenia de sărbători în Sectorul 5. Piedone: „Ne pregătim CASA pentru Sfintele Paști”