Sursa foto: Facebook ( captură video)

Încă din timpul numărării voturilor, prim-ministrul Ungariei Viktor Orban a revendicat victoria partidului. Astfel, după centralizarea unui procent de 85,96%, partidul lui Orban are 53,71%, iar alianța din cele șase partide de opoziție a ajuns la 34,48%.  Patria Noastră a fost votată de 6,31% din electorat.

Viktor Orban a declarat că victoria de duminică se poate vedea de pe lună, și de la Bruxelles, mulțumind în special maghiarilor care au votat de peste graniță și celor din Ucraina.

Orban câștigă cel de-al patrulea mandat

Am epuizat toate posibilitățile de victorie în această seară. Am câștigat în sistemul cu două runde, am câștigat când opoziţia s-a aliat parţial împotriva noastră şi acum, când toată lumea s-a aliat împotriva noastră. Trebuie să studiem separat cum am putut obţine cea mai mare victorie chiar atunci când toți s-au unit împotriva noastră”, a declarat acesta.

De asemenea, liderul de la Budapesta a mai adăugat că o lume întreagă a putut vedea că „ungurii își iubesc țara”, că politica conservatoare civică și creștin democrată a câștigat.

„Și noi transmitem Europei că asta nu este trecutul, ci este viitorul. Acesta este viitorul nostru comun european. Această victorie va intra în istorie prin faptul că am avut de luptat cu o supraforţă: partidele de stânga de acasă, stânga internațională de jur împrejur, organizațiile internaționale ale lui Soros, ONG-urile, mass-media și, în cele din urmă, chiar și președintele Ucrainei. Nu am mai avut atât de mulți adversari deodată”, a spus Viktor Orban.

De cealaltă parte, candidatul opoziției, Peter Marky–Zay, și-a recunoscut înfrângerea, iar pe scenă a fost alături de cei șapte copii și soția lui.

Acesta a precizat că „a avut câteva semne de întrebare” la faptul că aceste alegeri ar fi fost democratice și libere, precizând că a sperat până în ultimul moment că va câștiga.

„Trebuie să recunoaștem că Fidesz a câștigat alegerile prin propagandă, nu prin corectitudine. Putem avea doar satisfacţia că Viktor Orbán nu a îndrăznit să iasă public, s-a afişat doar în fața propriilor alegători”, a declarat liderul opoziției.

Acesta a dat asigurări că va rămâne și va continua lupta, afirmând că a reușit să construiască o „comunitate splendidă” ce trebuie dezvoltată.

„Vom sta în coastele puterii. Deşi cifrele par să arate altceva, credeţi-mă că voi aţi avut dreptate. Noi credem într-o Ungarie cinstită, lipsită de corupţie”, a concluzionat Peter Marky–Zay.

Citește și:Alegeri în Ungaria. Viktor Orban caută un nou mandat de premier

Articolul precedentMii de școli în „pericol de incendiu”, după ce „statul eșuat” a eliminat autorizația ISU din condițiile de acreditare
Articolul următorPreședintele Forța Dreptei susține că PNL a ajuns să fie un „partid captiv”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.