Sursa: Facebook

Gigantul petrolier rus Lukoil a solicitat oprirea imediată a războiului din Ucraina, fiind prima mare companie rusească care face acest demers.

Boardul Lukoil a dat publicității o declarație în care iși prezintă poziția oficială.

„Susținem încetarea rapidă a conflictului armat și spijinim fără rezerve soluționarea printr-un proces de negociere și prin mijloace diplomatice”, a transmis consiliul de administrație al Lukoil.
Lukoil este deţinută majoritar de preşedintele grupului, Vagil Alekperov.

Lukoil este a două cea mai mare companie petrolieră rusească, după Rosneft, firmă controlată de stat. Lukoil are peste 100.000 de angajați la nivel global. Compania este listată la bursă.

Compania este prezentă și în România, unde operează rafinăria Petrotel Ploieşti, a treia rafinărie din țară. Lukoil deține în România o rețea de 310 stații de distribuție a carburanților unde lucrează circa 3.000 de persoane.

Site-ul companiei petroliere ruse Lukoil.com, precum şi cele ale subsidiarelor din România, lukoil.ro şi petrotel.lukoil.com, nu mai funcţionează joi seara, după ce grupul a publicat un mesaj în care cere încheierea războiului din Ucraina.
„Web Page Blocked” este mesajul de pe site-ul lukoil.ro. Nici pagina rafinăriei Petrotel Lukoil nu mai poate fi accesată.

Cine vrea să acceseze site-ul companiei-mamă din Rusia, lukoil.com, primeşte mesajul „502 Error Bad Gateway”.

În schimb, paginile de Facebook ale companiei sunt funcţionale, dar sunt afişate doar mesaje promoţionale.

Controale la benzinăriile Lukoil din România

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat marţi controale la 55 de benzinării Lukoil şi magazinele aferente acestora din 22 de judeţe. Au fost aplicate 56 de amenzi contravenţionale în valoare totală de aproximativ 600.000 lei şi 29 de avertismente.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare totală de peste 16.000 lei, iar pentru 12 puncte de lucru comisarii au decis oprirea temporară a prestării serviciului şi încetarea practicilor comerciale incorecte.

Comisarii ANPC au fost la Lukoil. Nu au alimentat, dar au dat amenzi de aproape 600.000 lei

Articolul precedentVolodimir Zelenski, acuzații la adresa Rusiei: Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară
Articolul următorCancelarul german: “NATO nu va participa la războiul din Ucraina”