Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a dat asigurări că autoritățile din România nu au detectat până la ora actuală un nivel de radioactivitate crescut. Potrivit ministrului Mediului, Agenția pentru Protecția Mediului, care este în subordinea ministerului, monitorizează permanent nivelul radiațiilor. Angajații instituției fac măsurători 24 din 24 de ore, a subliniat ministrul Mediului.

Agenția pentru Protecția Mediului va oferi o informare în timp real asupra nivelurilor de radiații în următoarea perioadă, a mai adăugat ministrul Tánczos Barna.

„Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporojie din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse. Nu există nici un pericol pentru populația din România”, a afirmat ministrul Tánczos Barna.

Echipamentul esenţial de la centrala nucleară de la Zaporijie din Ucraina nu este afectat după incendiul provocat acolo de bombardamentele ruse, iar nivelul radiaţiilor este neschimbat, a anunţat vineri Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), care a citat autorităţile locale de reglementare în domeniul nuclear.

AIEA a adăugat că Ucraina a anunţat că uzina, situată în sud-estul ţării, a fost bombardată în timpul nopţii.

„Autoritatea ucraineană de reglementare a anunţat că un incendiu la sit nu a afectat echipament ‘esenţial’ şi că personalul centralei ia măsuri de atenuare. Nu au fost raportate schimbări în nivelul de radiaţii la centrală”, a comunicat AIEA.

Echipele de intervenţie ucrainene au anunţat vineri că au stins un incendiu izbucnit într-o clădire a centralei nucleare din Zaporojie, lovită în timpul nopţii de bombardamentele ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri Moscova că recurge la „teroarea nucleară”. Moscova doreşte să repete dezastrul de la Cernobîl, după bombardarea unei centrale nucleare din centrul Ucrainei, a mai afirmat Volodimir Zelenski.

Declarațiile liderului de la Kiev vin după ce un incendiu a izbucnit în această dimineață la centrala nucleară de la Zaporojie.

Angajaţii Gărzii de Mediu vor primi salarii mai mari

Articolul precedentPeste 150 de radiouri din Europa au difuzat, simultan, acelaşi cantec pentru pace
Articolul următorUn adolescent a cântat la pian, în Harkov, pentru a atenua sunetul bombelor