Sursa foto: Radio Eco Natura
Sursa foto: Radio Eco Natura

Vor exista majorări salariale semnificative pentru angajații Gărzii de Mediu.

Deputaţii au votat, în cursul zilei de marţi, 22 februarie, proiectul de lege inițiat de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Tanczos Barna consideră că angajaţii Gărzii de Mediu primesc salarii foarte mici, în comparaţie cu eforturile depuse

Ministrul Mediului a argumentat demersul său, precizând că munca depusă de comisarii de mediu este departe de a fi remunerată în mod adecvat de către stat.

Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM, a afirmat că gestionarea resursei umane a fost dificilă în ultimii ani.

Se vorbeşte despre mafii şi se arată cu degetul către oamenii instituţiei noastre, în ciuda eforturilor mari pe care le fac colegii noştri comisari, asigurând un serviciu de permanenţă neremunerat, atât în privinţa operaţiunilor transfrontaliere, cât şi a arderilor de deşeuri sau depozitelor necontrolate de deşeuri. În aceste condiţii, numărul mic de angajaţi în raport cu domeniul şi discrepanţele salariale – sunt oameni care prestează aceeaşi muncă şi primesc sume cuprinse între 2.600 şi 4.200 de lei pe lună – au făcut din ultimii ani unii foarte dificili din punct de vedere al gestionării resursei umane”, a declarat Marioara Artemis Gătej, arată Radio Eco Natura.

Camera Deputaţilor a votat, marţi, cu majoritate de voturi, proiectul de lege care reglementează salariile angajaţilor de la Garda de Mediu, astfel încât să nu mai existe discrepanţe între această instituţie şi alte foruri similare de inspecţie şi control, precum şi între salariaţi.

Articolul precedentGeorge Simion nu se dezminte: săptămâna și gafa
Articolul următorUSR depune moțiune împotriva ministrului Justiției
Jurnalist full-time / Pesimist part-time