Autoritățile din Marea Britanie au organizat un zbor charter, în vederea transportului a 34 de cetățeni români.

Persoanele au fost expulzate din Regatul Unit, conform legislației proprii, în materia imigrării.

IGPR a precizat că, în momentul în care românii vor ajunge pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București, ”persoanelor respective li se vor efectua formalitățile de intrare în țară, de către polițiștii de frontieră”.

De asemenea, având în vedere că respectivele persoane vin din Marea Britanie, iar statul se află pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică vor efectua triajul epidemiologic și vor lua măsurile prevăzute de lege.

Astfel, se vor face verificări, iar analizele şi monitorizarea sunt esențiale.

În cadrul unui comunicat de presă se precizează că persoanele în cauză nu au fost expulzate ca urmare a unor proceduri judiciare, precum transferul de persoane condamnate, pentru a finaliza pedepsele pe teritoriul României sau extrădarea unor persoane urmărite de autoritățile române.

Nu este pentru prima dată când Marea Britanie îi dă afară pe români

Nu este pentru prima dată când Marea Britanie ne ”înapoiază” românii. Există un precedent: în data de 14 ianuarie, primii români expulzaţi din Marea Britanie au fost 30 de foşti deţinuţi, persoane condamnate pentru furt și tâlhării.

Aceștia au sosit în România sub escortă și, din momentul în care au ajuns pe aeroportul din Otopeni, și-au manifestat nemulțumirile. Una dintre supărări a fost decizia britanicilor de a-i obliga să părăsească Anglia.

În cazul ”migrării” din ianuarie presa britanică a reacționat, motivând operațiunea ca pe o consecință Brexit, iar 30 de polonezi, care, de asemenea, au încălcat legea pe teritoriul britanic, au fost trimiși spre țara de origine.

Astfel, autoritățile din Regatul Unit au explicat că vor exista multiple operațiuni de deportare, acest tip de acțiuni fiind o consecință a ieșirii Regatului din UE.

Articolul precedentCioloș: „Nu m-am vaccinat și n-o să mă înghesui, până când nu văd că lucrurile funcționează în direcția bună”
Articolul următorApel de la Codrin Ștefănescu, pentru Liviu Dragnea: „Este foarte important pentru el să-i scrieți!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time