Sursa: Facebook

Gigi Becali, patronul FCSB, a fost invitat ieri la România TV, unde a făcut câteva declarații cel puțin controversate legate de persoana pe care o consideră cel mai bogat om din lume.

Becali a arătat că oamenii care se pot numi bogați în România, inclusiv persoana sa, nu ajung până la miliardele fondatorului Microsoft Bill Gates, „al Americii”, un om prezentat ca fiind de neoprit când vine vorba de bani.

Cu toate acestea, tocmai „goana” după bani a lui Gates l-a făcut pe Becali să puncteze că, totuși, nu acesta ar fi cel mai bogat om de pe planetă.

Bill Gates, (…) are 150 miliarde și el are de 6 ori, noi toți nici nu avem cât el. Sutele de oameni, toată România asta, îți dai seama?

Atunci ești cel mai bogat când nu mai ai nevoie. Nu mai vreau! Nu înseamnă că sunt cel mai bogat?

Bill Gates mai vrea, văd. Face vaccin, face tot felul de șmecherii, el nu e cel mai bogat, el ar mai vrea și nu-i cel mai bogat”, a spus patronul FCSB, pentru sursa citată.

Însă bogat, bogat, în viziunea lui Becali, a fost un alt american, John D. Rockefeller, despre care se spune că a fost unul dintre cei mai mari antreprenori din industria petrolului.

Cel mai bogat om e ăsta Rockefeller. El a avut 5 băieți i-a trimis în tot occidentul, unul în Germania, Spania, în Franța, în Italia, în America – ca să conducă lumea. De ce i-a trimis în fiecare capitală a lumii?

(…) A trăit 103 ani. Nu mai trăiește acuma, a murit. Avea avion și apărea la spital, 20-30 de doctori, îi făceau operație, îi băgau o inimă, mai luau un ficat mai băgau un ficat: șapte inimi, șapte ficați. A trăit 103 ani”, a punctat Becali.

Chiar dacă a încercat să pară informat și un fin cunoscător, informațiile aflate la îndemnâna oricui pe internet îl cam contrazic: Rockefeller a trăit până la 97 de ani și, din cei 5 copii ai săi, unul singur a fost băiat. O fi condus vreo țară, aici nu putem să îl contrazicem, însă ar fi interesant de aflat ce a stăpânit a doua fiică a lui Rockefeller, care a trăit, din păcate, doar 13 luni – Alice Rockefeller s-a născut pe 14 iulie 1869 și a murit la 20 august 1870.

De aici, am putea să ne întrebăm ce relevanță sau fărâmă de adevăr conțin afirmațiile lui Becali vizavi de fondatorul Microsoft. Ca o paralelă, dacă miliardarul Gates a investit în dezvoltarea de vaccinuri – inclusiv în cel anti-Covid – și este ținta teoriilor conspiraționiste, ce ar fi Gigi Becali, care dorește cu orice preț să aducă anumite medicamente anti-Covid în România, medicamente neaprobate?

Articolul precedentSchimbare la ANFP. Liberala Violeta Vijulie îi face loc social democratului Vasile Felix Cozma: „Dorm liniștită”
Articolul următorDr. Ioana Stăncel: „Ministerul Sănătăţii ar trebui să propună Guvernului instituirea unor măsuri de urgenţă”