Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Un posibil val 5 al pandemiei va lovi, cât de curând România, iar românii se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2.

Sunt concluziile la care a ajuns preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a a firmat, în cursul zilei de vineri, 3 decembrie, că românii continuă să rămână iresponsabili în faţa bolii şi deosebit de sceptici în ceea ce priveşte alegerea vaccinării.

Este motivul pentru care, la începutul anului 2022, vom avea, cel mai probabil, un nou val pandemic.

România va traversa un nou val pandemic, deosebit de agresiv

Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic. Şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara. Nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm.De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama. Constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie.”, a spus prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la dezbaterea „Programul de tratament HIV – prezent şi perspective”.

Populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că acest virus ucide sau lasă sechele

Senatorul PSD a explicat faptul că trebuie să li se amintească românilor că virusul ucide, iar, dacă nu ucide, atunci afectează sănătatea, lăsând sechele în organism, pe o durată foarte lungă de timp.

Dezbaterea „Programul de tratament HIV – prezent şi perspective” este organizată, în format online, de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, cu ocazia Zilei Mondiale SIDA (1 decembrie).

Articolul precedentNicolae Ciucă: „Persoanele cu dizabilități nu vor mai avea drepturile anulate”
Articolul următorBudăi vrea în continuare vouchere de vacanță pentru bugetari
Jurnalist full-time / Pesimist part-time