Cristian Rizea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, cel ce și-a câștigat statutul de fugar, a fost prins în Chișinău, în cursul zilei de astăzi. Potrivit informațiilor, actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-ar fi retras lui Cristian Rizea cetățenia, declarând într-o conferință de presă că ar fi „anulat cetățenia acestui personaj”.

Urmează, sau nu, să fie Cristian Rizea extrădat?

Potrivit unor surse, Cristian Rizea ar urma să fie extrădat României în cel mai scurt timp. În egală măsură, cei de la Realitatea Plus susțin că informația ar fi una falsă, Rizea intrând în direct de la Chișinău. Rămâne de văzut care dintre aceste informații este cea veridică.

Sursa răului

Cristian Rizea este cunoscut „publicului larg” ca fiind acel deputat PSD care a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la, nici mai mult, nici mai puțin, de 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta a fost judecat într-un dosar ce a vizat traficul de influență, fiind găsit vinovat de instanță.

Mai pe larg, Cristian Rizea ar fi pretins unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, mascată sub două contracte fictive de împrumut, aflăm din declarațiile DNA de la acea vreme.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentFritz își începe mandatul cu o posibilă carantinare: „E puțin probabil să putem evita”
Articolul următorAdministrație „de cumetrie”! La Fălticeni, contractele de reparații străzi merg pe bandă rulantă către firma cumătrului primarului Cătălin Coman
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.