Ciolacu, supărat „ocnă” că TVR i-a anulat emisiunea

„După 30 de ani de la Revoluție, uitați ce nenorocire se întâmplă…ce abuz”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu s-a plâns la Romania TV în legătură cu libertatea de exprimare, considerând că ceea ce i s-a întâmplat la Televiziunea Publică este un abuz. Concret, acesta trebuia să fie prezent în cadrul emisiunii România 9, însă directorul interimar, Ramona Săseanu, a decis anularea acesteia. Spre frustrarea atât a lui Ciolacu, cât mai ales a realizatorului.

„Azi (n.r. – joi) aveam emisiune la TVR, la Televiziunea Publică a României. Vă anunț o nemernicie. A anulat emisiunea. În ce țară trăim? Televiziunea publică anulează emisiunea liderului opoziției. Păi ce face domnul Iohannis, responsabil să urmărească Constituția, libera exprimare? După 30 de ani de la Revoluție, uitați ce nenorocire se întâmplă…ce abuz…să nu avem dreptul să vorbim”, a declarat Ciolacu, care a adăugat că emisiunea România 9 a fost mutată de la ora 21.00 la ora 17.00, tocmai pentru a-l împiedica pe acesta să poată participa la emisiunile lui Ionuț Cristache. „Când au văzut că mă duc și la ora 5 i-au tăiat emisiunea”, a mai spus liderul social democraților, la România TV.

„Invitatul zilei era cunoscut, era de interes public ca vocea celui mai mare partid din opoziție să se audă la Televiziunea Publică”

De altfel, anunțul cu privire la anularea emisiunii România 9 a fost făcut public chiar de realizatorul Ionuț Cristache, care acuză TVR de „neînțelegere a libertății presei”.

„Tocmai am fost anuntați de conducerea TVR, mai exact de Eduard Darvariu că emisiunea #Romania9 de azi, ca și cea de ieri, este scoasă de pe post și înlocuită cu o ediție specială! Asta în condițiile în care invitatul zilei era cunoscut, era de interes public ca vocea celui mai mare partid din opoziție să se audă la Televiziunea Publică, în contextul crizei actuale! Așa înțelege conducerea Televiziunii Publice libertatea presei!”, a scris Cristache pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, după acest anunț, tot pe pagina sa, Cristache a completat cu următoarele informații, tocmai în vederea lămuririi acestei situații. „În urma cu 2 zile mi-a fost respins apelul în acțiunea pe care am intentat-o TVR. Imediat după respingerea acțiunii de către Tribunalul București, dna. pdg Ramona Săseanu, prima dată de la preluarea Interimatului conducerii TVR, m-a invitat în scris «pentru a analiza termenii colaborării»! Am refuzat! Imediat am fost anunțat că emisiunea de miercuri iese de pe post și mai apoi, cea de azi! Argumentul, «ediție speciala», fără ca subsemnatul să poată acționa în vreun fel”, a scris Ionuț Cristache.

Ciolacu: „România nu are oameni de stat care să ia poziție”

Articolul precedentDaniela Popa, pentru Clotilde Armand: „Ocupați-vă să faceți treabă în sector”
Articolul următorCioloș consideră că USR PLUS a fost subestimat de liberali