Foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu ia în calcul remanierea  miniștrilor USR PLUS, în cazul în care aceștia vor semna moțiunea de cenzură, au transmis surse politice, potrivit News.ro. De altfel, cei de la USR PLUS par să nu înțeleagă că moțiunea de cenzură este împotriva Guvernului, ca un întreg, nu doar împotriva lui Florin Cîțu, așa cum a lăsat de înțeles co-președintele USR PLUS, Dan Barna, joi seară, la Digi 24.

Decizia pe marginea demiterii miniștrilor USR PLUS va fi luată, astăzi, în cadrul ședinței Biroului Politic al PNL, ce se desfășoară la această oră.

„Astăzi avem un Birou Politic pentru a lua câteva decizii importante în perioada următoare. Vreau să transmit un mesaj românilor. Eu, Florin Cîțu am intrat în politică și am spus foarte clar că niciodată nu voi face un compromis cu PSD. PNL și eu, atâta timp cât sunt în acest partid, nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român. Orice soluție pentru situația în care ne găsim astăzi trebuie găsită în coaliția de guvernare, nu în afara ei”, a declarat premierul Cîțu înaintea ședinței din cadrul Biroului Politic al PNL.  

Totodată, Florin Cîțu a făcut un apel la responsabilitate, la maturitate, pentru că „avem decizii importante de luat, în perioada următoare. PNRR va fi aprobat în următoarele săptămâni și trebuie implementate aproape 30 de miliarde de euro. Trebuie să avem actul normativ cu compensarea pentru facturile românilor, la finalul anului, legea consumatorului vulnerabil și multe alte proiecte pentru care românii ne-au trimis în Guvern. Soluția se află în interiorul coaliției”, a mai spus premierul.

Cîțu, taxat de Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban a reamintit, din nou, că nu va permite niciunui parlamentar liberal să voteze moțiunea de cenzură, indiferent de cine o va depune, în acest moment fiind în discuții și negocieri trei astfel de demersuri. Mai mult, Orban a ținut să sublinieze că opinia sa nu contează în fața lui Cîțu, cel pe care îl consideră responsabil pentru declanșarea acesti crize.

„Nu văd de ce să mă întrebe pe mine sau să ceară acordul partidului. Până acum s-a comportat…într-un mod în care nu a consultat președintele partidului. Eu v-am spus că am fost anunțat prin SMS cu două minute înainte de declarația făcută de premier despre revocarea din funcție a ministrului Stelian Ion”, a spus liderul PNL.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a reacționat și el cu privire la conflictul ce pare să ducă la finalul coaliției tripartide. „Atitudinea ninja de pe Facebook nu ne ajută să ieşim din criza în care ne aflăm. Trebuie să înceteze, cel puţin până ce ambele formaţiuni îşi organizează congresul, până atunci poate că apele se vor linişti, iar după cele două congrese vom fi în stare să găsim o soluţie care să asigure guvernarea eficientă a acestei coaliţii”, a spus Kelemen Hunor.

Cioloș consideră că USR PLUS a fost subestimat de liberali

Articolul precedentAdrian Năstase crede că Guvernul urmărește „imunizarea de turmă prin îmbolnăviri”
Articolul următorKelemen Hunor: „Atitudinea ninja de pe Facebook nu ne ajută să ieşim din criza în care ne aflăm”