Kelemen Hunor: „Atitudinea ninja de pe Facebook nu ne ajută să ieşim din criza în care ne aflăm”

„Vocea rațională” a actualei coaliții speră ca lucrurile să se liniștească după congresele PNL și USR PLUS

Liderul UDMR, Kelemen Hunor nu vede o altă alternativă pentru acest moment decât pe cea a coaliției, greu încercate în perioada aceasta, cu dispute atât interne între PNL și URS PLUS, ca urmare a congreselor lor, dar mai ales a celei din cadrul coaliției în sine, pe zi ce trece tot mai destabilizată. Totodată, Kelemen Hunor speră ca lucrurile să intre pe un făgaș normal după luna octombrie, când are loc ultimul congres, cel al USR PLUS.  

„Niciodată nu am negat că între cele trei formaţiuni care formează coaliţia guvernamentală (n.r. PNL – USR PLUS – UDMR) există foarte multe divergenţe de mentalitate. Totuşi, credem şi astăzi că în 2021 şi în anii următori această coaliţie nu are altă alternativă. Aşa că este răspunderea noastră comună să ne ajutăm să ieşim din această criză a coaliţiei, deoarece fiecare partener răspunde de ceilalţi şi răspunde, în primul rând, de valorile comune ale ţării, pe care trebuie să le avem în vedere”, a spus Kelemen Hunor, la Cluj-Napoca, unde are loc sedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) în vederea organizării Congresului UDMR, din 17 septembrie.

Lipsa unui „loc de întors”, răspunzător pentru criza din coaliție

Politician cu „state vechi”, Kelemen Hunor consideră că în politică, și nu numai, trebuie să laşi întotdeauna „loc de întors”, mai mult, crede și speră ca după cele două congrese să se liniștească lucrurile.

„Experienţa noastră de foarte mulţi ani este că în politică nici prietenii, nici amicii sau inamicii nu trebuie să-i pui la colţ atât de tare încât să nu aibă loc de întors. Şi, dacă vrei să ajungi la consens cu ei, să nu ceri niciodată lucruri care nu pot fi îndeplinite. (…) Atitudinea ninja de pe Facebook nu ne ajută să ieşim din criza în care ne aflăm. Trebuie să înceteze, cel puţin până ce ambele formaţiuni îşi organizează congresul, până atunci poate că apele se vor linişti, iar după cele două congrese vom fi în stare să găsim o soluţie care să asigure guvernarea eficientă a acestei coaliţii”, a mai spus Kelemen Hunor.

Surse. Florin Cîțu, discuții cu privire la remanierea miniștrilor USR PLUS

Articolul precedentSurse. Florin Cîțu, discuții cu privire la remanierea miniștrilor USR PLUS
Articolul următorPSD va vota moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR