Discuțiile privind cererea de renunțare la demisia din magistratură a judecătorului Dana Gîrbovan au iscat scântei Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Un alt judecător clujean a atras atenția că ar trebui sesizată Inspecția Judiciară, pentru a se stabili Dana Gîrbovan a încălcat legea atunci când a negociat funcția de ministru al Justiției.

Părerea mea este că se poate retrage o astfel de demisie. În legătură cu ceea ce a propus doamna judecător, cred că se ridică o altă problemă şi anume dacă a accepta fără a fi eliberat din funcţie nominalizarea pentru o funcţie în Executiv reprezintă sau nu activitate cu caracter politic care…

Solicit să sesizăm Inspecţia Judiciară pentru că sunt două posibilităţi: este un fapt adevărat şi putem discuta aceeaşi abatere sau este neadevărat şi eu vă solicit să apărăm reputaţia profesională şi independenţa doamnei judecător, asta este de competenţa Secţiei de Judecători, însă cred că o astfel de imputaţie nu poate să rămână necercetată”, a spus Andreea Chiș. Continuarea, aici.