Varianta conform căreia tânăra Alexandra Măceșanu ar fi fost ucisă și arsă de Gheorghe Dincă chiar în curtea sa a fost confirmată de raportul de expertiză. DIICOT a informat astăzi că expertiza genetică dă o probabilitate de 99,93% ca fragmentele osoase să aparțină tinerei. Tot astăzi, DIICOT a confirmat că „inculpatul Dincă Gheorghe a fost transferat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv București pentru efectuarea altor activități ce presupun prezența acestuia în fața organelor de urmărire penală, respectiv efectuarea unei analize comportamentale de către specialiști din cadrul IGPR, precum și examinarea medico-legală psihiatrică a acestuia”.

În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M.

Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.

De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%”, a comunicat DIICOT.

Articolul precedentAlina Gorghiu, în cărți pentru șefia Senatului, cu susținerea Pro România, USR și PMP
Articolul următorDana Gîrbovan ar putea fi cercetată de Inspecția judiciară, la cererea unei colege