Funcția de președinte al Senatului, rămasă liberă după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu și ieșirea ALDE de la Guvernare, ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu. Aceasta este propunerea PNL, scriu jurnaliștii de la Mediafax, care precizează că liberalii s-ar baza la vot și pe Pro România, cu condiția ca PNL să susţină înfiinţarea unui grup la Senat al Pro România.

Aceeași sursă precizează că nominalizarea Alinei Gorghiu ar fi văzută cu ochi buni și de USR şi PMP, iar PNL s-ar afla în tratative și cu UDMR.

Ieri, Călin Popescu Tăriceanu a avertizat că Viorica Dăncilă „a scos pe tarabă” această funcție pentru colegii săi din ALDE degeaba: „Observ de câteva zile o zbatere disperată a d-nei Dăncilă în încercarea de a se salva de la înec.

A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar – doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reuşit, acum a scos pe „tarabă”, tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunţat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnităţi importante, în condiţiile în care partidul domniei sale are o majoritate.

Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu „oferta” la mine!

P.S. Toate aceste demersuri inspirate de consilierii cu care s-a pricopsit în ultima vreme sunt gândite în logica celor care o ghidonează: totul se vinde şi se cumpără!

Orice ar face însă, și indiferent de tertipurile la care apelează, finalul va fi același: va trebui să vină în fața Parlamentului pentru a dovedi soliditatea susținerii. Și atunci…”.