Foto: Facebook/Dan Negru
Foto: Facebook/Dan Negru

Dan Negru a vorbit despre Timișoara, orașul său natal, în contextul în care astăzi, 3 august, timișorenii celebrează 103 ani de la intrarea trupelor românești în Banat, sub comanda colonelului Virgil Economu.

Cu această ocazie, primăria a anunțat serie de evenimente în Parcul Rozelor, sărbătoarea încheindu-se cu un spectacol susținut de formația ucraineană Kalush Orchestra, câștigătoarea Eurovision 2022.

Ziua Timișoarei: sunt aniversați 103 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în Banat

În textul publicat, Negru a subliniat degradarea clasei politice, precizând că votanții de ieri și de azi au dus la distrugerea numeroaselor valori ale orașului.

E ziua Timișoarei. N-am plecat niciodată de acolo și de vreo 23 de ani încă mă consider venit in delegație la București. Timișoara e orașul natal al inimii mele. Dacă Timisoara e mai tristă azi e din vina mea, a părinților mei, a rudelor mele, a vecinilor mei. Noi am votat în anii ăștia toți păcălicii”, a scris prezentatorul, în postarea distribuită pe contul de Facebook.

Dan Negru: ”Orwell avea dreptate: un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice”

Autointitulându-se ”complice”, omul de televiziune a ținut să precizeze că Banatul nu s-a unit cu România la 1 Decembrie 1918. Unirea a avut loc abia în data de 3 August 1919. Prin urmare, aceasta este explicația pentru care ziua Timișoarei este celebrată astăzi.

”Opera din centrul Timișoarei a fost construită de Karoly Kuttel, primar al Imperiului Austro Ungar care și-a cheltuit o mare parte din averea personală pentru construcția clădirii. A murit la 57 de ani și n-a apucat s-o vadă terminată. Acum e rândul nostru, ăștia care suntem complici cu păcălicii”, a transmis Dan Negru.

Articolul precedentDirectorul Tinder renunță la firmă
Articolul următorPolițiștii care au amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan nu vor mai primi pensie specială
Jurnalist full-time / Pesimist part-time