Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Decesele legate de consumul de heroină sunt în creștere în Marea Britanie, iar guvernul este acuzat că nu ar lua suficiente măsuri, arată Sky News.

De asemenea, multe dintre droguri sunt amestecate cu alte subsanțe fatale și vândute la prețuri accesibile consumatorilor.

Guvernul a fost acuzat că nu vine cu soluții cu privire la numărul tot mai mare de dependenți de heroină. Mulți dintre aceștia mor din cauza supradozelor

Dr. Emily Finch este un membru senior al Colegiului Psihiatrilor și face parte din Consiliul consultativ al guvernului în legătură cu abuzul de droguri.

Aceasta a fost întrebată de jurnaliștii de la Sky News despre cauzele care duc la creșeterea deceselor în rândul consumatorilor de substanțe interzise.

Ne pasă de ceea ce se întâmplă și există motive întemeiate să ne pese. Consumatorii de heroină au nevoie de multe zile de spitalizare, iar statul pierde foarte mulți bani cu tratarea acestora. De asemenea, mulți dintre ei comit infracțiuni. Toate acestea sunt motive întemeiate pentru care să-i susținem în mod corespunzător, să le oferim un tratament de calitate. În egală măsură trebuie economisiți și banii societății”, a afirmat Finch.

Autoritățile sunt somate să ia măsuri din ce în ce mai ferme

Mai multe organizații caritabile continuă să acuze guvernul pentru neimplicare suficientă, averizând că decesele raportate în rândul consumatorilor de heroină sunt în creștere. În plus, situația nu este una locală, decesele fiind raportate pe întreg teritoriul țării.

Este vorba despre loturi întregi de droguri de clasă A suspectate a fi amestecate cu opioide sintetice, cum ar fi fentanilul.

În egală măsură, dealerii de droguri obțin din ce în ce mai mult profit, încurajând populația să consume, în ciuda faptului că știu că acest compus este fatal.

Articolul precedent Tot mai mulți români încep să cultive bananieri în curțile caselor
Articolul următorPetre Daea este convins că România va putea exporta grâu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time