Cosette Chichirău, prinsă la mijloc! O serie de membri ai filialei USR Rediu au demisionat în lanț după ce s-ar fi constatat dispariția cotizațiilor de partid. În speță, semnatarii scrisorii deschise ce anunță demisia în masă o acuză pe Cosette Chichirău că ar fi trecut sub preș ilegalitatea comisă de președintele filialei USR Rediu, Sebastian Baciu.

Găinăriile din USR Rediu

„În anul 2018, Sebastian Baciu, în calitate de preşedinte al filialei USR Rediu, una dintre cele mai mari şi apropiate de Iaşi […] a organizat pentru a se face cunoscut în comună, un eveniment. Unii dintre membrii filialei au contribuit cu bani: 100 de lei, 200 de lei…conducerea de regulă, a contribuit cu mai mult. […] Înainte de eveniment o colegă de-a noastră a cumpărat nişte alimente pe care să le oferim copiilor sau oamenilor care vor fi prezenţi la eveniment. Nu a fost prezent nimeni, dar alimentele au dispărut.

Într-o săptămână sau două am cerut şi în scris şi verbal, lui Baciu, prieteneşte, pentru că noi nu suspectam ce tăvălug urmează să vină, să ne prezinte situaţia cu cheltuielile de la eveniment. Din momentul ăla nu l-am mai văzut vreo trei luni pe Baciu la faţă sau să răspundă la vreo întrebare”, a relatat un membru USR Rediu pentru B1.ro.

Cosette Chichirău, dreptul la replică

Pe de altă parte, contactată de cei de la B1, Cosette Chichirău a declarat că acuzațiile sunt nefondate și comandate de PNL-ul lui Mihai Chirica, actualul primar al Municipiului Iași, cât și contracandidatul acesteia la alegerile locale 2020.

“Este o minciună reîncălzită de anul trecut. Minciuna este promovată de un om de bază al PNL-ului şi un om de bază al lui Chirica.”, spune aceasta.

Cosette Chichirău a spus să acuzațiile „sunt complet nefondate. Este promovată acuzaţia de fiul prim-vice-preşedintelui PNL Suceava, mâna dreaptă a lui Flutur şi de către Ramona Racoveanu, care lucrează în Primărie la Chirica. Aceste persoane promovează aceste minciuni din octombrie, noiembrie anul trecut. S-au gândit să reîncălzească aceeaşi ciorbă mincinoasă. Aş vrea să încetăm cu subiectul ăsta. Nu e de actualitate, nu există nicio fărâmă de adevăr”, a mai precizat deputatul USR.”, afirmă Chichirău.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentBucureștenii din Sectorul 1 se pot testa la Caraiman
Articolul următorSoții Gutău, mână în mână. Singurul pierzător, Vâlcea!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.