Captură video Youtube/Prima Sport
Captură video Youtube/Prima Sport

Dan Petrescu critică nu doar restaurantele din România, ci și faptul că angajații magazinelor din țara noastră își fac meseria.

Cu alte cuvinte, atât patronii de restaurant, cât și angajații din magazine încasează bani pentru cumpărăturile făcute de antrenor.

Deși afirmă că se simte ”ca acasă” când vizitează Clujul, Dan Petrescu dă ca exemplu perioada în care a fost antrenor în Rusia. Multimilionarul și-a explicat afirmațiile, precizând că, în Rusia, oamenii îl opreau pe stradă pentru a face poze cu el.

Mai mult, în Rusia se simțea ca ”președintele țării” și beneficia de siguranță deplină.

Nostalgie pentru perioada trăită în Rusia: ”În Rusia eram iubit. Românii nu te bagă în seamă”

În Rusia m-am simţit fantastic, eram iubit, pe toate străzile erau poze cu mine, ziceai că sunt preşedintele ţării, peste tot era „super-Dan”. Am făcut rezultate bune la Krasnodar, am fost şi la Dinamo Moscova, unde am făcut treabă. Oamenii sunt altfel decât ca în România, oamenii nu te bagă în seamă, poţi să faci ce vrei, cum vrei, vorbim de viaţă personală. Lăsam cheile în maşină, lăsam uşa de la casă deschisă. Chiar eram în siguranţă”, a declarat antrenorul în cadrul podcastului lui Bobonete.

Aparent, românii nu-i gâdilă orgoliul lui Petrescu: ”Clujenii nu mă mai salută”

Vorbind despre trecut, despre viață și carieră, Dan Petrescu s-a arătat dezamăgit de felul în care este tratat pe teritoriul țării.

Conform declarațiilor, românii nu mai apreciază ”valorile”, nu îi oferă lucruri gratuite și îl ”obligă” să plătească pentru valize, genți, sau alte produse achiziționate.

În România, lumea nu ştie să aprecieze valorile. Vă dau un exemplu, am fost cu actuala soţie, în Londra. Era un turneu cu Chelsea pentru foştii fotbalişti. Am ieşit prin Londra. Ea a văzut că mă ştie toată lumea şi mă salută. Ştii că sunt mulţi homeleşi acolo. La un moment-dat, a venit un homeless, şi-a dat haina jos şi m-a luat în braţe: «SuperDan, nu se poate aşa ceva!». Mie, unuia, mi s-a făcut pielea de găină.”  Petrescu a mai povestit cum, tot la Londra, a mers la un restaurant, Scalini, cel mai bun din oraş, şi n-a plătit nimic.  „Am mâncat ce-am vrut! Au spus: „E plăcerea noastră”. Apoi, m-am dus să-mi iau o valiză. Au zis :„SuperDan”. Am zis, dar în România, oriunde mergi, mergi de zece ani merg la acelaşi restaurant, o dată nu am avut o masă gratis!, a afirmat multimilionarul, în cadrul emisiunii.

Multimilionarul, despre Cluj: ”Mergi să iei o geantă, dar nu a zis nimeni niciodată: Lasă că plătesc eu”

Dan Petrescu a continuat să acuze lipsa de gratuități, precizând că, după pierderea unui meci, clujenii nu îl mai salută.

În același context, antrenorul a acuzat angajații de la magazine că nu îi oferă produse gratis, deși este cetățean de onoare. Paradoxal, la Cluj se simte ”ca acasă”.

Nu ştim să apreciem valorile, pe Hagi, Nadia, Năstase, Ţiriac. Sunt legende, iar noi îi certăm, dăm în ei, facem glume cu ei. La Cluj sunt ca acasă. La Cluj sunt ca acasă, sunt şi cetăţean de onoare, sunt bine primit mereu. Nici în Moldova nu e rău”, a conclus Petrescu.

Articolul precedentCând autoritățile dorm: Doi români au câștigat o avere din exploatarea persoanelor cu dizabilități, trimise la cerșit în Tenerife
Articolul următorZoo Pitești: Doi tigrișori, în vârstă de o lună, vor primi nume de la copii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time