Captură video: The Guardian
Captură video: The Guardian

Un protest pentru mediu, natură și animale a avut loc cu ocazia celebrării Jubileului Reginei Elisabeta a II-a, arată The Guardian.

Un bărbat care ținea un banner și unul care purta o coroană de aur pe cap au sărit peste barierele de pe bulevardul Mall, care duce la Palatul Buckingham.

Mai mult, ambii protestatari au alergat în fața militarilor și s-au întins în fața unei fanfare, mai descrie sursa citată, publicând și videoclipul cu manifestația.

Protestatarii care au întrerupt jubileul al reginei au fost arestați de forțele de ordine

În cele din urmă poliția a reușit să-i ducă pe cei doi langă barierele de securitate.

Grupul Animal Rebellion, este o mișcare globală de mediu. Membrii grupului militează pentru salvarea naturii, dar folosesc metode ca nesupunerea civică și rezistența pașnică.

După incident, organizația a revendicat, pe Twitter, întreruperea ceremoniei militare: ”Folosim nesupunerea civică”

Suntem o mișcare de voluntari care folosește nesupunerea civilă non-violentă pentru a ajuta tranziția către un sistem alimentar bazat pe plante, în solidaritate cu Extinction Rebellion”, se arată în comunicatul publicat.

Marea Britanie continuă să sărbătorească, începând de joi, Jubileul de Platină al reginei Elizabeth a II-a.

Regina a împlinit 70 de ani de domnie. Deși a fost încântată de ceremonie, suverana acuză probleme de sănătate

Regina s-a bucurat foarte mult de parada pentru ziua ei de naștere și de zborurile demonstrative de astăzi, dar a resimțit un oarecare disconfort. Luând în considerare drumul pe care trebuie să-l facă și activitatea necesară pentru a participa la Serviciul Național de Recunoștință de mâine de la Catedrala St. Paul, Majestatea Sa, cu mare părere de rău, a ajuns la concluzia că nu va participa”, se arată în comunicatul Palatului Buckingham.

Articolul precedentFost prorector la „Dunărea de Jos” Galați, reținut de procurori pentru delapidare și fals
Articolul următorPatriarhul Daniel: ”Educația copiilor trebuie să devină o preocupare comună majoră”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time