Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Patriarhul Daniel îi îndemnă pe părinți să se roage alături de copii, cu ocazia Duminicii Părinților şi Copiilor.

De asemenea, liderul BOR pune accent nu doar pe rugăciune, ci și pe rolul pe care educația îl are în formarea unui viitor adult.

Preafericitul Daniel a transmis un mesaj care anticipează Duminica Părinţilor şi Copiilor, zi marcată, anul acesta, în data de 5 iunie 2022

Conform declarațiilor, educația copilului ”nu înseamnă doar cunoaștere și pregătire pentru viața materială, ci și creștere duhovnicească sau cultivarea bunătății sufletului, ca frumusețe a acestuia în relația lui cu Dumnezeu și cu semenii”.

Explicând importanța rugăciunii, Preafericitul Daniel a explicat că această practică reprezintă un punct de pornire pentru evoluția spirituală. Potrivit afirmațiilor, nu există activitate care să poată înlocui rugăciunea.

În acest sens, părinții sunt chemați să cultive practica rugăciunii în comun, ca izvor de bucurie și iubire statornică în familie. Rugăciunea este temelia vieții și a creșterii spirituale a omului, care ne ajută să înfruntăm greutățile vieții, să pregustăm încă din lumea aceasta lumina și bucuria învierii și a vieții veșnice.”, spune liderul BOR.

Patriarhul a adăugat că, în 2022, Duminica Părinţilor şi Copiilor coincide cu Duminica a 7-a după Paști.

Patriarhul Daniel: ”Într-o societate tot mai divizată și secularizată, pentru a răspunde nevoilor spirituale profunde ale generațiilor de copii și de tineri, Biserica îi cheamă pe părinți, educatori, învățători și profesori la o conlucrare permanentă”

Acesta este de părere că, în ultimele decenii, în contextul multor provocări la adresa familiei creștine, Biserica a intensificat activitățile ei privind educația copiilor și a tinerilor.

Adresăm părinților și copiilor români un mesaj părintesc de multă prețuire, precum și îndemnul de a păstra și de a trăi dreapta credință, de a practica rugăciunea în familie, de a cultiva iubirea părintească, fiască și frățească, spre slava Preasfintei Treimi și spre bucuria tuturor copiilor și a părinților!”, conclude patriarhul.

Articolul precedentProtest pentru natură, cu ocazia celebrării Jubileului Reginei Elisabeta a II-a
Articolul următorPremieră în România: Se organizează primul referendum pentru demiterea unui primar
Jurnalist full-time / Pesimist part-time