Paul Stănescu susține că Florin Cîțu amenință primarii PSD cu tăierea fondurilor

Social democratul este de părere că premierul „Cîțu și ai lui sunt atât de cinici încât privesc consiliile județene, municipiile, orașele și comunele conduse de primari PSD drept zone administrative populate cu cetățeni de rangul doi”

Paul Stănescu / Preluare foto: Capital.ro
Advertisement

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susține că „impostorii politici din Guvern, băgați de Iohannis pe ușa din dos după ce au pierdut alegerile, se laudă obsesiv cu reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență”, adăugând că românii și-ar aminti și ce ar fi însemnat reformele dreptei în perioada CDR (1996-2000) și PDL (2008-2012): „Șomaj, austeritate, faliment pentru cei mulți, prosperitate doar pentru ai lor. Dacă reforma pensiilor stă în înțelepciunea doamnei Turcan, pensionarii vor avea sigur de suferit! Să ne amintim că, într-o primă etapă a ”reformei” pensiilor, creșterea cu 40%, pe care PSD-ul o introdusese în lege, a fost anulată. Urmează creșterea vârstei de pensionare și cine mai știe ce”, a spus Paul Stănescu.

Paul Stănescu: „Cîțu a început deja să amenințe primarii PSD cu tăierea resurselor bugetare”

Fiind de părere că actuala guvernare dă dovada ununicomportament josnic și inacceptabil „al unui om pus cu mâna lui Iohannis pe lista de parlamentari PNL, fără a avea vreo legitimitate autentică în rândul românilor”, Paul Stănescu a mai spus că „dreapta” ar vrea să folosească PNRR-ul „ca măciucă împotriva primarilor, ca un megaloman care crede că nu doar bugetul României, ci si fondurile europene, sunt un fel de portofele ale liberalilor!”.

Au promis că Planul de Redresare n-o să lase pe nimeni în urmă. Că va acoperi toate regiunile, iar fondurile vor fi împărțite echitabil. Însă PNRR-ul, în forma în care a fost deja trimis la Bruxelles, a exclus un domeniu important pentru România, agricultura. Inexistența banilor pentru investiții în agricultură este un eșec îngrozitor. Ar trebui să le crape obrazul de rușine!

Paul Stănescu, PSD

Voiculescu acuză ministerul de Finanțe că ar da bani infractorilor

Social democratul este, de asemenea, de părere că primarii PSD sunt ocoliți, în momentul de față, de resurse bugetare, iar locuitorii localităților administrate de PSD ar fi considerați „de mână a doua”. „Asta fac acum, vor să-i pedepsească pe români că votează PSD! Sper că se vor trezi, totuși, la realitate și nu vor îndrăzni să folosească PNRR-ul ca pe un instrument de amenințare și șantaj, prin care să discrimineze mai multe regiuni ale țării pe criterii politice.”, a mai spus Paul Stănescu.

Advertisement
Articolul precedentClădirile cu faţade degradate din Centrul Istoric: un pericol constant pentru bucureșteni
Articolul următorNicușor Dan și Tanczos Barna, ușor dezechilibrați de Ziua Mondială a Bicicletei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.