Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Faimos pentru coafură, dragostea pentru shaorma, problema apei calde, dar și o nouă frică de a merge pe bicicletă: Nicușor Dan a decis, chiar de Ziua Mondială a Bicicletei, că…nimic nu e sigur.

Mărturisirea a fost făcută azi, 3 iunie, când Primarul General al Capitalei a participat la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia Green Revolution, cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.

Nicuşor Dan a venit la eveniment pe două roți, alături de ministrul Mediului, Barna Tanczos. De asemenea, la dezbatere a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a venit şi a plecat, în mod tradițional, tot pe bicicletă.

Nicușor Dan și Tanczos Barna, ușor dezechilibrați: ”Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti”

Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti, vă mărturisesc. Trebuie să mă intersectez cu maşinile și atunci nu e deloc sigur”, a declarat Primarul general al Capitalei

Talent la ski, dar și la pedalat: Klaus Iohannis este protejat de viteza cu care este apărat de cuvintele lui Nicuşor Dan, dar și de pistele special amenajate.

Întrebat dacă şeful statului este în pericol în drum spre Palatul Cotroceni, Nicuşor Dan a răspuns: ”Nu, domnia sa va merge până acolo pe piste amenajate”, precizează Digi 24. Și, pentru că o cască îți poate salva viața, președintele a ținut să insiste pe importanţa purtării căştii de protecţie la deplasarea cu bicicleta.

Despre asta n-am vorbit, dar contează, în sens pozitiv”, a afirmat Iohannis, în timp ce îşi punea casca de protecţie.

Cu cască sau fără, Nicușor Dan și Tanczos Barna au fost la un pas să cadă de pe biciclete, la sosirea în Parcul Herăstrău. Gravitația, părul în plus sau experiența în minus? Și nu (neapărat) despre politică este vorba. Pe de altă parte, ca să îţi menţii echilibrul, trebuie să te mişti în permanenţă. Da, și despre politică este vorba.

Articolul precedentPaul Stănescu susține că Florin Cîțu amenință primarii PSD cu tăierea fondurilor
Articolul următorSclavia, traficul de persoane sau agresiunea sexuală asupra minorilor nu se mai prescriu
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.