Captură video

Președintele PNL, Ludovic Orban nu se consideră un politician învechit, în ciuda direcției pe care o arată premierul Cîțu, contracandidatul său la șefia partidului, care și-a argumentat decizia pe nevoia de „suflu nou” în formațiunea liberală.

„Nu este importantă vârsta președintelui PNL, ci ce face și ce concepții are, eu pe mine nu pot să mă întineresc, să mă înnoiesc, pentru că asta e natură, ceasul ticăie și merg spre senectute, nu pot să merg înapoi, dar deschiderea este pentru tineri, chiar dacă pe unii dintre ei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”, a spus, joi, Ludovic Orban (58 de ani).

Mai mult, atât Orban, cât și susținătorii acestuia sunt de părere că încă de la preluarea șefiei PNL are un suflu nou, deci argumentul lui Cîțu nu prea își are rostul.

„Ludovic Orban a luat un partid care era pe cale de dispariție, fără suflu, ca să spunem pe românește, și i-a dat acel suflu nou, pe care acum îl reclamă unii, și l-a adus la acest rezultat. Alții, au luat partide la 30% și le-au dus la 14%, 15%, 16%, iar acum vin și spun că e nevoie de un suflu nou – nu cred că sunt cei mai îndreptățiți să ceară acest lucru”, a declarat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, într-o emisiune la B1.   

Alin Tișe nu exclude o candidatură pentru șefia PNL

Potrivit presei clujene, Alin Tișe, președintele CJ Cluj va candida la o funcție în PNL. Mai mult, acesta nu exclude varianta de a candida chiar pentru funcția de președinte. Tișe este unul dintre contestatarii lui Ludovic Orban, ca urmare a negocierilor privind coaliția de guvernare.

„Eu am fost, probabil, primul și singurul din țară care a spus că își dorește un alt președinte pentru PNL. În momentul de față, analizez situația aceasta a candidaturii, pentru că trebuie să văd în ce măsură există o șansă, și există o posibilitate efectivă de a avea o șansă reală de câștig. Din punctul de vedere al experienței și al performanței politice, niciunul dintre cei doi candidați înscriși nu au o activitate publică administrativă superioară”, a declarat Tișe, la Ziua Live, citat de Ziua de Cluj.

Congresul PNL pentru alegerea președintelui formațiunii va avea loc în 25 septembrie, timp suficient să mai apară și alte candidaturi.

Ionel Dancă zguduie „aripa Cîțu”

Articolul precedentPNL Sector 1 și scrisoarea deschisă către cetățeni
Articolul următorGermania dă lunar 1.200 de euro pe gratis