Ionel Dancă (Forbes)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă a făcut câteva afirmații la Digi 24, suficiente cât să zguduie „aripa Cîțu”. Concret, acesta a precizat că cei ce s-au aflat în spatele premierului Florin Cîțu, la anunțul cu privire la candidatura sa pentru șefia PNL, nu ar avea și susținerea organizațiilor din care fac parte. Florin Cîțu a intrat în cursa cu actualul președinte al partidului, care are nevoie de un „suflu nou” potrivit lui Cîțu.

 „Hai să ne uităm la adevăratele calități ale liderului Ludovic Orban. Din acest punct de vedere nimeni nu poate să-i conteste calitățile de negociator. Este o poză de moment a susținătorilor lui Cîțu. Mulți din cei care s-au afișat în acea imagine nu au susținerea organizațiilor lor, nu au cerut un mandat din partea organizațiilor pe care le reprezintă. O parte din ei sunt președinți interimari de organizații, chiar promovați de președintele Ludovic Orban. Aceasta este frumusețea în democrația internă a partidului PNL. Urmează alegeri la nivel local, iar acolo se va vedea cine are cu adevărat legitimitatea pentru a exprima o opțiune pentru un candidat. Orice membru al PNL are șansa de a fi prezidențiabil, dar în momentul de față noi discutăm de alegerile din PNL”, a spus Ionel Dancă, la emisiunea „Studio politic” de la Digi24.

Florin Cîțu, oficial în cursa pentru șefia PNL

Totodată a ținut să menționeze faptul că Ludovic Orban a preluat conducerea partidului într-un moment foarte dificil, „care era pe cale de dispariție, fără suflu”, pe care a reușit să îl resusciteze.

„Orban i-a dat acel suflu nou, pe care acum îl reclamă unii, și l-a adus la acest rezultat. Alții, au luat partide la 30% și le-au dus la 14%, 15%, 16%, iar acum vin și spun că e nevoie de un suflu nou – nu cred că sunt cei mai îndreptățiți să ceară acest lucru”, declarase Dancă, la B1 TV, cu o zi în urmă.

Captură video

Reamintim că la „tabloul” de la lansare, premierul Cîțu era flancat în drepta de Emil Boc (primarul Clujului) și Vergil Chițac (primarul Constanței), iar în stânga de europarlamentarul Rareș Bogdan (adus în partid de Ludovi Orban), respectiv de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Printre ceilalți susținători s-au numărat Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Monica Anisie, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Robert Sighiartău, Virgil Popescu sau Victor Paul Dobre (care este în opoziție cu parlamentarii PNL de la Galați ce îl susțin pe Orban).

În total, peste 40 de lideri ai partidului, miniștri, primari sau președinți de Consilii Județene și parlamentari sunt pe lista susținătorilor lui Florin Cîțu la șefia PNL.

Raluca Turcan îl vrea pe Florin Cîțu președinte PNL

Articolul precedentEvaziune fiscală cu pungi biodegradabile
Articolul următorCiolacu critică orice, dar uită să vină și cu soluții