Continuă mișcările de trupe în PSD și în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. În urmă cu puțin timp, a apărut informația potrivit căreia Darius Vâlcov a plecat de bună voie din Guvern, depunându-și demisia „de onoare”. Vâlcov era eminența cenușie a programului de guvernare al PSD, mult lăudat de Liviu Dragnea, iar Viorica Dăncilă anunțase deja săptămâna trecută că va lua o decizie privind postul deținut de acesta în Guvern.

Vâlcov și-a depus însă singur demisia din funcția de consilier al premierului pe probleme economice. Deja premierul Dăncilă își găsise însă sfătuitor în domeniu: Remus Borza, ales deputat inițial pe listele ALDE, exclus însă din partid în vara lui 2017. Joi, în Monitorul Oficial apăruse decizia conform căreia „Se acordă domnului Remus Adrian Borza calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate. Activitatea acestuia este neremunerată”.

Astăzi, acesta s-a înscris oficial în PSD, partidul care se tot schimbă la față de când Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare. Deputatul Borza ar putea să nu fie tocmai cea mai bună alegere întru reforma PSD și a Guvernului, dat fiind că numite săptămâna trecută consilier onorific al premierului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate, a decis să se înscrie în PSD. În ultimii doi ani, Borza a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Articolul precedentAdrian Năstase cere social democraților să semneze o petiție pentru „refondarea PSD”
Articolul următorIohannis critică OUG pentru alegerea uninominală a președinților de CJ. Purtătorul de cuvânt: „Votul românilor nu este bătaia de joc a PSD”