Fostul premier Adrian Năstase, tras pe linie moartă din partid după condamnarea cu executare, este destul de activ în spațiul virtual. Zilele acestea, Năstase a inițiat o petiție online, solicitând membrilor PSD să voteze pentru susținerea „refondării” partidului. Ulterior, a anunțat pe blogul său că există o petiție care trebuie semnată.

Apel către social-democrați

Noi, semnatarii acestui apel, ne adresăm actualilor și foștilor membri ai Partidului Social Democrat, simpatizanților acestuia, tuturor celor care împărtășesc valorile social-democrației, precum și celor care consideră că România are nevoie, in continuare, de un partid politic de stânga modern si puternic.

În fața eșecului politic al PSD în alegerile pentru Parlamentul European, considerăm că este datoria noastră morală să sprijinim principalul partid al stângii să iasă din criza în care se află.

O spunem cu tărie, pentru a evita confuziile: nu suntem o disidență în interiorul PSD, nu dorim să constituim un partid în interiorul partidului. Nu suntem animați de dorința de a dobândi înalte demnități în statul român. Nu suntem noi cei care trebuie să personifice adaptarea PSD la noile realități. Însă, dorim și credem că este posibilă refondarea Partidului Social Democrat, pentru a juca în continuare un rol decisiv pentru progresul României. Misiunea uriașă a reclădirii stângii românești are nevoie de toate resursele umane disponibile, de toate mințile și sufletele oamenilor de stânga. Suntem împotriva oricăror acțiuni de revanșă ori răzbunare. „Să mergem împreună!” este și dorința noastră sinceră”, scrie Năstase. Continuarea, aici.

Articolul precedentIliescu a ajuns în spital
Articolul următorDarius Vâlcov a demisionat din Guvern, Remus Borza se înscrie în PSD