Testare Covid (foto BIZ Brașov)

Autoritățile sanitare chineze au anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 13 mii de noi cazuri de Covid-19, un record de la vârful primului val ce a lovit China la începutul anului 2020, informează Agerpres.

Dintre cei infectați, peste 1.400 au avut simptome ușoare, iar restul au fost asimptomatici, nefiind raportate decese până acum.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că varianta Omicron, cea descoperită la sfârșitul anului trecut în Africa de Sud, a început să se răspândească în zeci de provincii chineze.

Milioane de oameni au fost izolați din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus

După ce capitala economică a Chinei, Shanghai, a devenit epicentrul unui nou val de infectări cu coronavirus, varianta Omicron, autoritățile au decis izolarea celor 25 de milioane de locuitori și testarea lor. Mai mult, zeci de milioane de chinezi se află în izolare în nord-estul țării.

China, țara de unde a început Covid-19, este printre ultimele țări din lume care încă impune lockdownuri în marile orașe unde cazurile de coronavirus sunt în creștere. Testarea în masă și izolarea sistematică a persoanelor infectate reprezintă câteva dintre soluțiile pe care autoritățile chineze le folosesc pentru oprirea răspândirii în societate a coronavirusului.

În Europa, spre exemplu, majoritatea țărilor au renunțat la restricțiile impuse pe timpul pandemiei de Covid-19, viețile oamenilor redevenind la normal. În România, starea de alertă a fost ridicată pe 9 martie, restricțiile de pe timpul pandemiei fiind anulate.

În ultimele 24 de ore, în țara noastră s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, cu aproape 800 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 384 persoane, cu 13 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei internați la Terapie Intensivă, 334 sunt nevaccinați.

De la debutul pandemiei și până acum, peste 65 de mii de persoane  diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

La nivel mondial, peste 500 de milioane de persoane s-au infectat cu coronavirus, dintre care 6 milioane au pierdut lupta cu virusului.

Totodată, aproape jumătate din populația lumii s-a vaccinat împotriva Covid-19, fiind administrate peste 10 miliarde de doze de vaccin.

Citește și articolul: Rafila: „Urmează o scădere a cazurilor de Covid-19 în perioada următoare”

Articolul precedentPrimarul Sectorului 6, despre Cîțu: „Este victima unor campanii de denigrare extrem de acide şi de puternice”
Articolul următorAlegeri în Ungaria. Viktor Orban caută un nou mandat de premier
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.