Sursa: Facebook

Ludovic Orban, aflat la masa „oamenilor mari” în momentul punctat de procurorii anticorupție vizavi de ilegalitățile care se întâmplau la Romarm, asigură că la urechile sale de premier al României nu au ajuns niciun fel de informații sensibile.

Deși conducea Guvernul în anul 2020, atunci când au avut loc achiziţiile care sunt cercetate în dosarul care îl vizează pe directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, pe selecţionerul Victor Piţurcă şi pe fiul acestuia, Orban a încercat să convingă aseară la Realitatea.net că nu a fost avertizat asupra neregulilor.

Urmând această logică, actualul lider al Forța Dreptei a mai spus și că nu a avut vreo implicare în numirea directorului Țuțu, în condițiile în care acesta, fost ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii, a primit postul din „mâna” ministrului PNL al Energiei – Virgil Popescu, om de bază cândva pentru Orban, cu o precizare: „Nu este obligatoriu ca cine l-a numit să şi fi ştiut de ce face Ţuţu”. „Dacă aş fi ştiut nu le-aş fi permis”, a asigurat Ludovic Orban, referindu-se la ilegalitățile cercetate acum de procurori.

Cum să ştiu de afacerile pe care le face Ţuţu? Nu am avut absolut niciun fel de ştire despre vreo ilegalitate care se comite la Romarm, absolut nicio informaţie, nu am avut nicio relaţie cu Romarm decât nişte relaţii care au fost în două sau în trei evenimente publice, în care media a fost de faţă, unul dintre ele a fost la UPS Dragomireşti şi cam atât. (…)

Am fost invitat de ministrul Economiei şi Energiei din perioada respectivă la lansarea producţiei. Era practic prima capacitate de producţie de măşti FFP2 chirurgicale şi am onorat această invitaţie. Maşinăria a funcţionat acolo, în prezenţa noastră, cu toată echipa de la Romarm: directorul general, directorul UPS Dragomireşti – care ulterior a făcut nişte comentarii, în presă, dar ulterior. La momentul respectiv niciunul nu a scos un sunet. Am avut o discuţie legată de utilaje, utilajele au funcţionat în prezenţa mea”, a explicat Orban pentru sursa citată.

Totodată, din postura în care se află acum, Orban afirmă că toți cei care au greșit trebuie să plătească. Mai mult decât atât, chiar dacă susține că nu știe nimic despre nimic, Orban a dat asigurări că va colabora cu procurorii anticorupție, dacă i se va cere:

Toți cei care au furat în pandemie trebuie pedepsiți drastic. (…) Orice anchetă DNA, dacă apelează la mine să colaborez, să furnizez informaţii, o fac cu cea mai mare plăcere, dacă am aceste informaţii”.

Articolul precedentPSD, ultimatum către colegii de coaliție, prin comunicate de presă: „PNL să-și definească poziția față de taxa de solidaritate”
Articolul următorPetre Daea este sigur că „există oferte care asigură nevoia de hrană a românilor şi preţurile sunt preţuri de respect”