Ministrul PSD al Agriculturii Petre Daea a vorbit ieri despre ceea ce se întâmplă cu prețurile din piețe, dar și despre o eventuală criză alimentară, în contextul în care asigură că, din vizitele pe care le-a făcut prin țară, a constatat că lucrurile sunt pe un făgaș bun.

Potrivit declarațiilor acestuia, preluate de Știri pe Surse, nu sunt motive de îngrijorare în nicio privință, dat fiind că este de așteptat „o stagnare şi o scădere a preţurilor”, oferta fiind „constantă”. Totodată, ministrul Daea a arătat că nu există riscul ca anumite produse alimentare să dispară de pe piață.

În stilul care îl caracterizează, ministrul Agriculturii a ținut să îi felicite pe cei „care întorc brazda ţării”, neuitând să sublinieze și sprijinul oferit de Guvern. „Într-un an agricol greu, foarte dificil, un an cu mari probleme din punct de vedere al climei, au putut să obţină prin munca lor rezultate de producţie care i-au conferit României posibilitatea să aibă cantitatea de cereale necesare. Practic să aprovizioneze ţara cu principalele produse agroalimentare. Pe de altă parte, iată că şi legumicultorii, prin programele speciale care au fost instituite şi păstrate de-a lungul vremii, cu subvenţii de la bugetul statului au putut oferi pe piaţă legume tot timpul”, a arătat Petre Daea.

M-am uitat în pieţe, indiferent unde am fost în ţară şi am constatat că există oferte constante care asigură nevoia de hrană a românilor şi preţurile sunt preţuri de respect faţă de munca celor care întorc brazda ţării şi lucrează în spaţiile acestea zootehnice, îngrijind animale şi hrănindu-le pentru a obţine producţiile zilnice şi atât de necesare pentru populaţie. (…)

Este momentul şi trebuie să îl stimulăm şi prin vorbe şi prin fapte, spunând să folosim produsele româneşti, să le creăm culoare de valorificare, indiferent unde se află şi prin ce mijloace, în aşa fel încât să dăm o mână de ajutor fermierilor români, cumpărându-le produsele şi răspunzând pretenţiilor şi gusturilor consumatorilor, care se îndreaptă mai tot timpul către produsele româneşti, fiind de mai bună calitate, mai sigure, mai gustoase şi mai ieftine, să ştiţi”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Articolul precedentOrban, în scandalul Romarm: „Nu am avut absolut niciun fel de ştire despre vreo ilegalitate care se comite”
Articolul următorSindicaliștii din Sănătate se întâlnesc din nou, în Piața Victoriei; proteste timp de trei zile