Mihai Ritivoiu (Facebook)

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu (PSD), a anunțat că a făcut o solicitare Guvernului pentru alocarea suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei pentru termoficarea din Timișoara.

Acesta a precizat că pe lângă prețul gazelor naturale și lipsa stocurilor de cărbune, principala problemă cu care se confruntă Timișoara este insolvența în care se află societatea de termoficare Colterm.

„Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară. În acest moment singura prioritate este ca timişorenii să nu stea în frig. Am convenit cu preşedintele Alin Nica să susţinem şi la nivel politic demersul Primăriei de a cere noi sume din Fondul de Rezervă”, a afirmat prefectul județului Timiș, Mihai Rtivoiu, relatează news.ro.

Timișoara și celelalte orașe cu încălzire centrală au nevoie de sprijinul Guvernului

 De asemenea, prefectul Mihai Ritivoiu a avut o discuție, în urmă cu câteva zile, cu primarul Timișoarei Dominic Fritz și președintele Consiliului Județean Alin Nica, pentru a găsi o soluție pentru ca Timişoara să treacă peste acest sezon rece.

Totodată, Dominic Fritz a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Primăria a virat către Colterm 10 milioane de euro în ianuarie, precizând că banii ar fi putut fi folosiți pentru construirea unui nou campus școlar.

„În 2018, Primăria transfera 10 milioane de euro către Colterm în decursul întregului an. Astăzi (n.r. 31 ianuarie), această sumă nu ajunge nici pentru o singură lună de funcționare a Colterm. Nicio administrație din România, oricâte venituri ar avea, nu poate susține de una singură o termoficare centralizată în plină criză a energiei”, a scris Fritz.

Reamintim că la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, primarul orașului Timișoara a anunțat că societatea de termoficare Colterm a intrat în insolvență din cauza datoriilor istorice de 320 de milioane de lei.

De asemenea, în această iarnă, societatea de termoficare a primit 54 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară și 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze.

Noul prefect de Timiș, Mihai Ritivoiu, se implică în criza termoficării din Timișoara

Articolul precedentNoua metodă de prevenire a accidentelor rutiere: sfințirea curbei periculoase
Articolul următorNoi măsuri de relaxare. Se permite accesul tuturor persoanelor în supermarketurile din malluri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.