Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a spălat pe mâni de fosta sa protejată Elena Udrea, acum anchetată de DNA şi pusă sub control judiciar. Băsescu a refuzat să comenteze în vreun fel acuzaţiile grave făcute la finele săptămânii trecute, şi apoi luni seara de Udrea.

„Așa cum știți, din 21.12.2014 nu am mai avut nici un fel de declarații publice și pentru moment nu mi-am schimbat decizia. Îmi este tare bine în mijlocul familiei”, le-a răspuns Traian Băsescu jurnaliştilor de la Libertatea.

Elena Udrea a afirmat luni seară, invitată la Gandul.info, că i-a spus lui Traian Băsescu despre acuzațiile la adresa generalului SRI Florian Coldea, formulate într-un interviu HotNews.ro, și că deputatul PSD Sebastian Ghiță le-a spus „metaforic” șefilor serviciului, George Maior și generalului Coldea, că i-ar împușca dacă i-ar instrumenta fratelui său un dosar similar cu cazul Mircea Băsescu – Bercea Mondial. Elena Udrea anunțase vineri că a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea, directorul interimar al SRI. Udrea îl acuza pe Coldea că ar fi instrumentat campania împotrivă sa și susţinea că generalul i-ar fi cerut fostului sau soț, Dorin Cocoș, să-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV. Udrea susține că banii au fost dați de Dorin Cocoș prin intermediul fiului sau, Alin Cocoș.  

Articolul precedentRudel Obreja, adus cu mascaţii la DNA.
Articolul următorVasile Secară, sub control judiciar, pentru şantaj.