Dosarul deschis de procurorii DNA în cazul Galei Bute a ajuns în faza percheziţiilor. Anchetatorii au făcut luni dimineaţă 18 percheziţii în Bucureşti şi în patru judeţe, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie în acest dosar, printre locuinţele scotocite fiind şi cea a lui Rudel Obreja.
Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat că în această cauză se fac cercetări care vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din bani publici şi din fonduri europene.

UPDATE Rudel Obreja şi Adrian Gărdean, aduşi cu mascaţii la DNA

Fostul șef al Federației Române de Box (FRB) Rudel Obreja a fost adus luni cu mandat la DNA pentru a fi audiat în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București, în iulie 2011. La DNA este adus și omul de afaceri Adrian Gărdean. Cei doi au fost ridicați în urma perchezițiilor care au avut loc luni la domiciliile acestora. La venirea la DNA, Rudel Obreja a declarat că banii au fost primiți legal.
Procurorii fac 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane. Surse judiciare citate de Mediafax au precizat că percheziţiile sunt făcute în dosarul Gala Bute, iar printre locuinţele percheziţionate se află şi apartamentul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, din Sectorul 2 al Capitalei.
Potrivit surselor citate, anchetatorii fac percheziţii şi la locuinţa primarului din Lupeni, judeţul Hunedoara, Cornel Resmeriţă, precum şi în Ilfov – la locuinţele lui Ştefan Lungu (Corbeanca) şi Adrian Gărdean (Snagov), Hunedoara – la Miron Lupulescu (Haţeg) şi Prahova – la Gheorghe Nastasia (Buşteni).
Tot în judeţul Hunedoara sunt percheziţii la firmele Termogaz Company din Haţeg, Rogard Coom Impex SRL, tot din Haţeg, Consmin SA din Petroşani şi Last Time Studio SRL din Câmpina, au precizat sursele judiciare. Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
În dosarul Gala Bute, prin rechizitoriul din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, pentru fapte corupţie, precum şi scoaterea de sub urmărire penală sau neînceperea urmăririi penale, după caz, faţă de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Economiei, companiilor naţionale şi ai Federaţiei Române de Box implicaţi în săvârşirea faptelor din acest dosar.

Articolul precedentPercheziţii la UTI, Erbaşu, Strabag, Romsys şi Total Net…
Articolul următorTraian Băsescu se spală pe mâni de Elena Udrea. „Îmi este tare bine în mijlocul familiei”