Sursa: Facebook

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost invitat aseară la România TV, unde a comentat câteva dintre subiectele de actualitate.

Unul dintre punctele către care s-a îndreptat discuția a fost și unirea României cu Republica Moldova, Marcel Ciolacu declarându-se un susținător al acestui deziderat, cu mențiunea că acest pas trebuie făcut de moldovenii de peste Prut.

În opinia președintelui Camerei Deputaților, unirea dintre cele două țări, care cândva au fost un întreg, ar veni ca o completare, dar și ca o reparație a ceea ce s-a întâmplat în trecut. În plus, Ciolacu a subliniat că, în cazul în care Republica Moldova rămâne în continuare un stat independent, viitorul nu sună tocmai fericit, sub mai multe aspecte.

Potrivit liderului PSD, România are toată deschiderea pentru unire, mai ales în condițiile actuale, acest lucru fiind mai mult decât evident prin sprijinul pe care îl acordăm celor de peste Prut, în contextul traversat în acest moment.

Decizia trebuie să fie a românilor din Moldova, nu a celor din România. Republica Moldova este ajutată 100% de către România.

Cea mai mare inflație din Europa este acum în Republica Moldova, cel mai vulnerabil stat la conflictul nejustificat pe teritoriul Ucrainei este Moldova, trebuie să ne hotărâm, lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică mai devreme sau mai tarziu?

Intrarea în UE a Republicii Moldova va dura cel puțin 10 ani: rezistă 10 ani sau ai varianta mai scurtă în care România se unește cu Republica Moldova și Republica Moldova cu România. Eu mi-aș dori categoric varianta mai scurtă.

Ne întoarcem la dialog și negocieri, nici nu poți să lași țara pradă din nou Rusiei și într-o zonă total nepredictibilă, destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie același ca al românilor din România.

Am înțeles că în acest moment foarte mulți români doresc unirea. Trebuie referendum în ambele state, nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a arătat Marcel Ciolacu pentru sursa citată.

Articolul precedentIohannis, mesaje pe Twitter și Facebook de Ziua României
Articolul următorPreședintele Iohannis a plecat pentru două zile în Grecia