ABP News Bureau
ABP News Bureau

Un călugăr din Rusia a fost arestat, sub acuzaţia de incitare la suicid.

În urma unei operațiuni speciale pe timp de noapte a poliției și a forțelor de securitate, bărbatul, pe numele său Sergiy, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

Acesta a negat, în repetate rânduri, existenţa pandemiei, fapt care l-a obligat să răspundă legal.

De asemenea, Sergiy era cunoscut pentru numeroasele predici în care îndemna populaţia “să moară pentru Rusia”.

Bărbatul a fost ofițer de poliție sovietic. Ulterior, a fost găsit vinovat pentru crimă, tâlhărie și agresiune. În trecut, a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Guvernul rus a depus numeroase eforturi pentru a stopa răspândirea virusului, dar Sergiy a continuat să nege existenţa bolii.

În plus, călugărul a susținut multiple teorii ale conspiraţiei, teorii dovedite false. Una dintre ele este aceea că vaccinurile împotriva coronavirusului au fost dezvoltate pentru a controla oamenii prin microcipuri.

Deşi este renumit pentru numeroase alte infracţiuni anterioare, bărbatul s-a alăturat unei școli bisericești, imediat după eliberarea din închisoare. Potrivit EuroNews, câţiva ani mai târziu, Sergiy a ales să se călugărească.

El a fost condamnat, în cursul zilei de marți, pentru incitarea la acțiuni sinucigașe și încălcarea libertății de conștiință, informează Mediafax, citat de Ştiri pe Surse.

Pentru repetate infracţiuni contra sănătăţii publice, Curtea de la Moscova l-a condamnat pe călugăr la trei ani și jumătate de închisoare

Bărbatul a adus numeroase critici Kremlinului, respingând fiecare acuzaţie care i-a fost adusă. În sprijinul lui au venit şi avocaţii săi, precizând că vor contesta verdictul.

Călugărul are vârsta de 66 de ani şi şi-a îndemnat adepții să nu respecte restricțiile de izolare. În tot acest timp, s-a baricadat într-o mănăstire de lângă Ekaterinburg, împreună cu zeci de susținători.

Biserica Ortodoxă Rusă i-a retras rangul de stareț și, ulterior, l-a excomunicat.

Articolul precedentCultele solicită participarea la slujbe fără „certificatul Covid”
Articolul următorMedic expert din cadrul Casei de Pensii Bihor, acuzată de sute de fapte de corupție. Mită de peste 3.000 de euro pentru eliberarea unor acte
Jurnalist full-time / Pesimist part-time