Csoma Botond e de părere că o coaliție PNL-USR-UDMR nu mai poate miza pe o majoritate în Parlament. Demnitarul a amintit de criza internă din PNL, ce pentru moment nu lasă formațiunile de a reface coaliția.

Partidul Național Liberal a anunțat că vreau un mandat mai flexibil pentru premier. Cu alte cuvinte, liberalii vor negocia cu toate partidele politice. Botond a precizat că în clipa de față, PNL nu deține majoritate. El a amintit de cei 14 parlamentari liberali ce au ieșit din grupul politic PNL.

UDMR continuă să susțină liberalii în vederea formării unui nou guvern

Csoma Botond a comentat că doar cu voturile minorităților nu se poate crea o majoritate în Parlament. „Dacă facțiunea Orban nu votează cu noi, nu știu daca doar voturile minorităților ne-ar ajunge”, a comentat Csoma Botond, relatează g4media.  UDMR a decis să reia negocierile cu toate partidele pentru a găsi o soluție la criza politică ce durează de două luni.

Biroul Executiv al PNL a decis ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. Florin Cîțu, șeful liberalilor, a precizat că e nevoie de o flexibilizare a mandatului. Mai mult, el a precizat că e momentul de a începe negocierile de la zero pentru formarea unei majorități.  

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a precizat că a purtat negocieri, în cele 10 zile, cu partidele politice, dar nu s-a cristalizat o susținere pentru guvernul minoritar. „Aşa cum am afirmat inclusiv sâmbătă, am pornit în toate demersurile de la realitate, şi realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem. Am sperat că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament”, a spus Ciucă, după şedinţa partidului.

Guvernul minoritar al lui Nicolae Ciucă ar fi trebuit să fie votat în Parlament miercuri, 3 noiembrie. Premierul desemnat a mai precizat că urmează să aibă loc negocieri la Palatul Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis.

„Este o decizie pe care nu o ia PNL. Urmează negocierile la nivelul preşedintelui României şi dumnealui va lua decizia nominalizării”, a mai spus premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Orban pleacă din PNL dacă PSD intră la guvernare

Articolul precedentOrban pleacă din PNL dacă PSD intră la guvernare
Articolul următorVirgil Popescu, avertizare: liberalii care semnează pentru suspendarea lui Klaus Iohannis vor fi excluși
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.