Foto: Facebook

Fost ministru al Justiției, Stelian Ion susține într-o postare făcută pe o rețea de socializare că alegerea lui Sorin Grindeanu interimar la șefia Camerei Deputaților nu este altceva decât „avansul pentru refacerea alianței cu PSD”. Mai mult, acesta consideră că președintele este cel care dă semnalul pentru direcția în care PNL va merge, subliniind că prin gesturile politice pe care Iohannis le-a făcut deja opțiunea sa este clară.

„PNL condus de Cîţu a plătit azi avansul pentru refacerea alianţei cu PSD: preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor va fi Sorin Grindeanu. Îl mai ţineţi minte? OUG 13 vă mai spune ceva? În Biroul permanent al Camerei Deputatilor, PNL nu a votat împotrivă, ci s-a abţinut de la vot, lăsând astfel cale liberă PSD-ului. PNL şi-a încălcat în felul acesta promisiunea de a vota un reprezentant al USR, aşa cum s-a convenit în urmă cu două săptămâni”, a scris Stelian Ion, întrebându-se retoric dacă această încălcare a promisiunii mai miră pe cineva.

Totodată, fostul ministru al Justiției, considerat de mulți ca fiind cel de la care a pornit întreaga criză guvernamentală, la începutul lunii septembrie, a subliniat că un lucru trebuie să fie clar, pentru toată lumea. „Tot ce s-a întâmplat în ultimele doua luni şi tot ce se va întâmpla în continuare va fi cu încuviinţarea preşedintelui Klaus Iohannis”.

Mai mult, Stelian Ion este de părere că dacă șeful statului acceptă refacerea coaliţiei de dreapta, coaliţia se va reface, iar dacă doreşte refacerea USL, atunci exact asta se va întâmpla. „Până acum, din toate gesturile sale politice, pare că prima sa opţiune este refacerea alianţei cu PSD, numit de Florin Cîţu nu demult «duşmanul poporului»”, a scris Stelian Ion, marţi pe Facebook.

Social democratul Sorin Grindeanu a fost ales șef interimar al Camerei Deputaților, cu voturile AUR și UDMR, în timp ce liberalii s-au abținut de la vot. De altfel, cele două propuneri pentru funcția de președinte al Camerei au fost din partea PNL, Florin Roman, respectiv din partea USR, Cristina Prună. De altfel, liderul deputaților liberali i-a acuzat pe cei de la USR de faptul că nu au fost de acord cu propunerea sa de a-i prelungi mandatul cu încă două săptămâni.

PSD revine, chiar și interimar, la conducerea Camerei Deputaților după aproape un an, Marcel Ciolacu fiind ultimul social democrat ce a ocupat această funcție, pe care a preluat-o de la Liviu Dragnea, în mai 2019.

Moșteanu, după alegerea lui Grindeanu șef interimar la Camera Deputaților:„Românii de bună credinţă au mai primit o palmă”

Articolul precedentCioloș vede decizia lui Ciucă, de a-și depune mandatul, ca una corectă
Articolul următorANPC propune închiderea unor magazine Mega: gândaci pe lângă produsele de patiserie, capcane pentru șoareci