Fostul candidat al PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, arată că urmărește cu interes ce se întâmplă în Republica Moldova. Dacă la un moment dat în cariera sa de premier Viorica Dăncilă înfiera Uniunea Europeană, acum aceasta se arată încântată că Maia Sandu, un candidat pro-european, a câștigat primul tur al alegerilor din țara de peste Prut. În Republica Moldova, „bătălia” decisivă va fi pe 15 noiembrie, când Maia Sandu îl va înfrunta din nou pe Igor Dodon.

Felicitări Maiei Sandu, candidata pro-europeană la președinția Republicii Moldova, pentru victoria obținută în primul tur al alegerilor prezidențiale! Într-o competiție foarte grea cu resurse mult mai puține, Maia Sandu a reușit un scor extraordinar, întrecându-l pe candidatul preferat al Moscovei, președintele Dodon.

Acum e momentul ca Republica Moldova să revină pe calea apropierii de Uniunea Europeană. Mult succes în turul 2, Maia Sandu!”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ce se știe până acum de peste Prut este că Maia Sandu a câștigat primul tur al scrutinului prezidențial din Republica Moldova, potrivit datelor publicate de Comisia Electorală Centrală, după numărarea voturilor din 99,67% dintre secțiile de votare. Sunt rezultate parțiale, însă Maia Sandu are un procent de 35,96%, față de Igor Dodon, cu 32,74. Procentul obținut de Maia Sandu are strânsă legătură cu votul primit de aceasta din diaspora.

Articolul precedentDirectori ai ARR, anchetați de procurorii anticorupție
Articolul următorMama polițistului Gigină, după ce Gabriel Oprea a anunțat că vrea să fie deputat: „Asistăm la nesimțirea crasă de care dai dovadă”