Au trecut mai bine de 5 ani de când polițistul Bogdan Cosmin Gigină și-a pierdut viața într-un accident în timp ce asigura coloana oficială a lui Gabriel Oprea, au trecut patru ani de când fostul demnitar și-a dat demisia și alți doi de când a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, iar acum acesta încearcă să se întoarcă pe scena politică. Gabriel Oprea a anunțat acum câteva zile că va candida independent pentru un loc în Parlament, aparent pentru a face voia unor oameni care îl doresc neapărat din nou la butoane. Decizia luată de Oprea și implicit explicațiile acestuia sunt, așa cum era de așteptat, criticate de mama polițistului Gigină, care mai are de la fiul său doar amintirile și un mormânt rece.

Privesc stupefiată, indignată, cum cel din ordinul căruia a murit copilul meu, la cinci ani de la moartea lui candidează la postul de deputat folosind drept slogan „Demnitate pentru România”. Demnitate conform dex-ului=calitatea de a fi demn, atitudine demnă, prestigiu, autoritate morală. Demnitate… calitate de care nu ai dat dovada d-nule „Siguranță Natională”. Fără a vrea să fac referire la alte detalii… dacă poți să ne răspunzi cât de demn ai fost când din ordinul tău în seara de 20 Oct 2015 a murit un tânăr polițist în vârstă de 28 de ani… doar pentru că tu aveai nevoie de coloană oficială să te întorci de la restaurant acasă? De câtă demnitate ai dat dovadă mergând la cumetrii, nunți, nevoi fiziologice la domiciliu… etc, cu coloană oficială? Cât de demn ai fost ordonând șoferului ca mașina în care te aflai să nu oprească la locul accidentului, când un tânăr murea într-o baltă de sânge pe un caldarâm ud din ignoranța ta? Demn a fost copilul meu, demni suntem noi oamenii care asistăm la nesimțirea crasă de care dai dovadă… noi oamenii pe care continui să ne insulți!!”, a scris Carmen Gingină pe Facebook.

Gabriel Oprea a anunţat că va candida ca independent pentru un mandat de deputat în Capitală, aparent „la cererea militarilor şi poliţiştilor din toată ţara şi mai ales din Bucureşti”. Anunțul privind candidatura sa ca independent a fost făcut, duminică, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Uniunii Militarilor şi Politiştilor „Mihai Viteazul” din Capitală. „Am revenit la UNPR, m-au ales colegii iarăşi preşedinte, suntem într-un proces cu PMP-ul şi până atunci am hotărât să îi reprezint, la cererea lor, a militarilor, a poliţiştilor, să îi reprezint prin asociaţie şi din Parlamentul României, Comisia de Apărare. Sunt un om care m-am bătut pentru securitatea naţională a României în sensul bun al cuvântului. Astăzi parcă trăim într-o altă lume, avem un duşman comun, este această pandemie cred că trebuie toţi să fin solidari şi vedeţi şi dumneavoastră că în întreaga lume care luptă împotriva acestei pandemii în primele rânduri sunt alături de medici, de personalul medical sunt militarii şi poliţiştii oameni care jură să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii”, a anunţat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a fost ales de două ori deputat de Ilfov, prima oară în 2004 și apoi în 2008, iar între 2012-2016 a fost senator. Pe 21 octombrie 2015, pe timp de ploaie, Bogdan Cosmin Gigină, polițist ce făcea parte din coloana oficială ce îl escorta, a murit într-un accident de circulație. În 5 februarie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere și abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere. După doar câteva săptămâni, pe 2 martie 2016, procurorii anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Gabriel Oprea pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit pentru că ar fi dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor. Însă pe 19 septembrie 2016 parlamentarii au decis să îl protejeze pe Gabriel Oprea, votând pentru păstrarea imunității acestuia, ceea ce a dus la proteste în stradă în București și în mai multe orașe din țară. Ulterior, la o săptămană, pe 26 septembrie 2016, Gabriel Oprea demisioneaza din Senat. În mai 2018, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină. Dosarul încă se judecă pe fond.

Articolul precedentViorica Dăncilă se bucură că Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor din Republica Moldova
Articolul următorArhitect șef al unei primării din Sibiu, în conflict de interese cu iz penal. A favorizat firma soției pentru a obține suma de 266.927 lei