Captură video EuroNews
Captură video EuroNews

Un seism cu magnitudinea de 4.1 pe scara Richter a avut loc în Liechtenstein, fix în mijlocul unei dezbateri referitoare la cutremure, transmite EuroNews.

Cutremurul din Liechtenstein ca fost resimțit în după-amiaza zilei de joi, 1 septembrie.

Acesta a avut loc exact în momentul în care politicienii din Landtag, clădirea Parlamentului, au discutat dacă statul trebuie să impună asigurare obligatorie în caz de cutremur. Camerele video amplasate în sală au surprins reacția oamenilor, dar și momentul în care aceștia au fost evacuați.

Cutremurul a fost urmat de un nou seism, mult mai violent

Imaginile video arată cum ambele incidente au zguduit clădirea parlamentului, impunându-se evacuarea de urgență.

Primul cutremur a făcut-o pe Bettina Petzold-Mähr, politicianul care tocmai discuta despre cutremure, să zâmbească.

Totuși al doilea cutremur, mult mai mare, a zguduit clădirea, mai mulți politicieni părăsind sala. Incidentul l-a determinat pe președintele Landtag-ului, Albert Frick, să oprească temporar sesiunea și să evacueze încăperea.

Poliția din Liechtenstein a declarat că a primit un ”număr foarte mare de apeluri de la cetățenii îngrijorați”

Până în prezent, nu se știe dacă au existat victime sau daune materiale”, au precizat autoritățile, prin intermediul unui comunicat.

Cutremurele au fost resimțite și în anumite părți din Austria și Elveția, precum și în landurile din sudul Germaniei, Bavaria și Baden-Württemberg.

Articolul precedentUn primar PNL insistă pe prezența feminină în politică
Articolul următorA fost prins interlopul care a lovit și umilit o femeie. Acesta a explicat motivul agresiunii: ”Îi place să fie bătută”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time