Victor Ponta are soluția pentru ieșirea din criza politică: alegeri anticipate sau formarea de către PSD a unui nou guvern

Oricare dintre ele se va alege, pentru România urmează o perioadă de haos

Victor Ponta a afirmat că îl înțelege pe premierul Cîțu pentru decizia de a-l demite pe ministrul Justiției, dând exemplu experiența sa, ca prim-ministru, dar și ca ministru, unde lucrurile au fost clare: „nu poți să conduci un Guvern când un ministru, indiferent cum îl cheamă și de la ce partid este, îți blochează activitatea din motive strict politice”. În actuala criză politică, declanșată miercuri seară, în opinia lui Ponta, lucrurile sunt mult mai grave decât „pe vremea lui”.

Concret, „absolut toți oamenii cu mintea întreagă și experiență politică au spus că nu poți să guvernezi cu cei de la USR – PLUS. Că sunt total lipsiți de maturitate, responsabilitate și competență necesară. Că influențele și interesele «externe» ale lui Cioloș și Armand adaugate la «pafarismul» lui Barna și la «talibanismul» și aroganța absurdă al multor altora din acest partid vor aduce doar haos și dezastru pentru România”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

De altfel, acesta consideră că prețul acestei guvernări va fi unul foarte mare, pe care „îl vor plăti nevinovații – adică românii! Cu salariile și pensiile lor mâncate de inflație, cu firmele românești băgate în faliment, cu spitale și școli nepregătite încă la peste un an de la începutul Pandemiei”, a mai scris Ponta, adăugând că cei cu adevărat vinovați se vor spăla pe mâini, ca Pilat din Pont.  

Soluțiile lui Ponta

De asemenea, a prezentat cele două soluții pe care le are pentru depășirea crizei actuale: o soluție bună fiind cea prin care președintele Iohannis să dea PSD mandatul de a forma noul Guvern, în timp ce soluția mai puțin bună, căci va însemna încă 3-5 luni de haos, este cea a alegerilor anticipate, „cu speranța că, de data aceasta, românii nu o să mai stea acasă uitându-se resemnați cum dau unii foc la țară”, a concluzionat Victor Ponta.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 5.901.915, cu o prezență la vot de 33.24% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

PSD a obținut majoritatea, cu 28,90% (la Camera Deputaților) și 29,32% (Senat), în timp ce PNL a luat 25,19%, respectiv 25,58%, iar USR-PLUS a câștigat 15,37% și 15,86%. AUR a fost supriza acelor alegeri, obținând 9,08% la Camera Deputaților și 9,17% la Senat, iar UDMR (ce a ajuns în coaliția de guvernare alături de PNL și USR PLUS) a avut 5,74% la Camera Deputaților și 5,89% la Senat.

USR PLUS „tranșează” coaliția după demiterea lui Stelian Ion

Articolul precedentUSR PLUS „tranșează” coaliția după demiterea lui Stelian Ion
Articolul următorSindicatul Europol, raport către ministrul Bode: „În Secția 3 Poliție din capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor!”