După anunțul Ministerului Justiției privind selecția procurorilor care vor conduce Direcția Națională Anticorupție și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, a venit și reacția Anei Birchall, cumva așteptată.

Cu câteva zile întârziere, probabil din cauza analizei aprofundate, fostul ministru Birchall îl critică pe actualul ministru Stelian Ion, din considerente lesne de înțeles.

Astfel, din ce explică Ana Birchall, procedura de pe care se ghidează actualul ministru al Justiției a rămas aceeași pe care în anii din urmă acesta o înfiera și o considera tot ce e mai rău pe lumea aceasta.

Într-o postare pe Facebook, Ana Birchall readuce în memorie „câteva exemple din declarațiile lui Stelian Ion”, pe care îl numește „DJ Stelian Ion”, un DJ care „zgârie discuri”. Și, din ce spune fostul ministru, indiferent de declarațiile prezente ale lui Stelian Ion, mandatul său în ceea ce privește realizările „rămâne tot pe zero”, dat fiind că nimic din ce a promis nu a dus la vreun final.

Acum cateva zile domnul Stelian Ion declara pompos ca a „demarat procedura de selecție pentru ocuparea funcțiilor de conducere vacante la nivelul Parchetului General, DNA, DIICOT” dupa care a repetat acelasi punctaj, cu aceleasi declaratii pe care le tot vantura in spatiul public si care au ramas numai la nivel de declaratii pentru ca faptic, in 8 luni de mandat la capitolul realizari, raportul de activitate al domnului Stelian Ion ramane tot ZERO.

In valtoarea stirilor de saptamana trecuta, foarte putina lume a sesizat ipocrizia si duplicitarismul ca sa nu spun direct atitudinea perifida si periculos de mincinoasa a acestui ministru cand legat de aceeasi procedura de selectie a procurorilor de nivel inalt, una declara in 2019 sau 2020 de exemplu cand domnul Stelian Ion era DJ in opozitie si alta declara acum cand este ministru.

Domnule Stelian Ion, daca aveti curaj si un pic de demnitate explicati va rog public cand ati fost serios: in 2019, 2020 cand infierati si condamnati legislatia lui Tudorel Toader privind procedura de numire a procurorilor sau in 2021 cand odata ajuns ministru o aplicati si dvs.? Acum nu mai tineti cont de ce scrie in MCV, de ce spune Comisia Europeana sau de criticile Comisiei de la Venetia? Care este raspunsul liderilor USR la aceeasi intrebare? Oare membrii, simpatizantii si votantii USR accepta ca propriul lor ministru sa foloseasca aceeasi legislatie promovata de Iordache si Tudorel Toader?? Oare cei care au iesit in strada, inclusiv societatea civila, sunt de acord ca actualul ministru Ion foloseste aceeași procedură de numire a procurorilor folosită pana acum inclusiv de contestatul Tudorel Toader .

Cum vine asta, domnule Stelian Ion: sa faci zob desfiintarea SIIJ, sa faci zob legile justitiei (pe care le-ai gasit in MJ gata facute), sa fii PE FARAS, si tu sa te apuci de numirea procurorului sefi DIICOT si a altor procurori folosind aceeasi procedura, aceeasi legislatie a lui Tudorel Toader? ?!
DJ Stelian, orice DJ care zgaraie 2 discuri la rand e data afara din discoteca, domnule, e scos de la butoanele boxelor cu care zgarie timpanul bunului simt, ceea ce stiti bine ca va asteapta si pe dvs., nu va mai intindeti spre sefia procurorilor manutele patate de cerneala cu care ati semnat dubios sa va luati o garasoniera de la Primarie, domnule!
”, scrie Birchall.

Articolul precedentDan vrea autobuze electrice pentru bucureșteni
Articolul următorDiaconescu: „O astfel de agresiune nu poate rămâne nesancționată la nivel internațional”