Vicepremierul, dialog important cu Patriarhul Daniel

Dan Barna consideră că acesta poate înclina balanța nehotărâților sau anti vacciniștilor pentru a intra în „lupta cu pandemia”

Vicepremierul Dan Barna și-a încercat „norocul” să discute cu Patriarhul ÎPF Daniel pe tema vaccinării. De altfel, liderul USR PLUS anunțase încă de săptămâna trecută că își dorește un dialog în acest sens, fiind convins că un semn venit din partea BOR ar putea cântări destul de mult în campania de vaccinare ce se află într-un oarecare blocaj.

„Într-o perioadă de pandemie în care vedem că lucrurile sunt cu sus şi jos. Acum o lună şi jumătate speram că scăpăm de pandemie, acum vedem că valul patru devine o realitate. Nu există un prea târziu decât după ce scăpăm de pandemie. Orice demers pe care îl realizăm şi premierul şi eu şi ceilalţi colegi din Guvern, din Parlament, influencerii, vocile importante, dacă fiecare contribuim prin mesaje foarte clare, şansa să avem un impact mai mic al pandemiei creşte”, a afirmat Dan Barna, după întâlnirea de luni cu Patriarhul Daniel.

Totodată, Barna s-a arătat optimist în demersul său mai mult, consideră că „vizita de astăzi trebuie înţeleasă în această cheie în care toate vocile care contează în societate să aibă greutate şi să fie prezente în această campanie”.

Vaccinarea, cheia succesului

În opinia sa, Dan Barna crede că dacă va putea fi crescută rata persoanelor vaccinate, România va avea o șansă în plus de a trece fără prea mari urmări peste valul al patrulea al pandemiei. „Cifrele nu mint. Sunt reci şi foarte precise. Am văzut şi datele de la noi din ţară. Înţeleg că toate persoanele care, din păcate, au decedat din cauza pandemiei, erau persoane nevaccinate. Înţeleg că cea mai mare parte, undeva la 87% dacă îmi amintesc bine cifra, dintre persoanele infectate acum sunt persoane nevaccinate şi relativ în puţinele situaţii în care au contractat şi tulpina Delta au avut simptome foarte uşoare”, a mai completat Barna.

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva Covid

Articolul precedentDiaconescu: „O astfel de agresiune nu poate rămâne nesancționată la nivel internațional”
Articolul următorCum să eviți aglomerația rutieră dintre Constanța și Mangalia, în sezonul estival. Recomandările poliției