Sursa foto: Pixabay

Parlamentul European a decis ca toate companiile din sectorul criptomonedelor vor avea nevoie de o licență și de garanții pentru clienți pentru a emite și vinde monede digitale în blocul comunitar european, scrie News.ro.

Parlamentarul german de centru-dreapta, Stefan Berger, a declarat că prin acest acord, UE a stabilit reguli clare pentru o piață armonizată, „Vestul Sălbatic” al criptomonedelor devenind astfel o amintire. Acesta a mai spus că ”scăderea recentă a valorii monedelor digitale ne arată cât de riscante şi speculative sunt acestea şi că este fundamental să acţionăm”.

Majoritatea criptomonedelor au scăzut dramatic în 2022 din cauza blocării retragerlor și transferurilor de către cel mai mare creditor cripto din Statele Unite, Celsius Network.

Bitcoin a scăzut cu 70%, trăgând în jos întreaga piață

Prin noile reguli, furnizorii de servicii de criptoactive vor trebui să respecte cerinţe stricte pentru a proteja portofelele consumatorilor şi să devină răspunzători în cazul în care pierd criptoactivele investitorilor”, se arată în acordul votat de Parlamentul Europoean.

Pentru a deveni lege, acordul va avea nevoie de suținerea Parlamentului European și al statelor UE, după care urmează o perioadă de implementare.

Secretarul general al grupului de lobby Blockhain pentru Europa, Robert Kopitsch, a declarat că regulile impuse de UE „sunt un sa amestecat.”

”Din cauza schimbărilor de ultimă oră, ne temem, de asemenea, că monedele stabile nu vor avea nicio modalitate de a fi profitabile”, a spus Kopitsch.

Totodată, compania din spatele principalei monede stabile USD Coin a declarat că regulile reprezintă „o piatră de hotar semnificativă”

”Deşi niciun corp cuprinzător de reguli nu este perfect… cu toate acestea oferă soluţii practice la probleme cu care alte jurisdicţii abia încep să se confrunte”, a spus firma americană Circle.

Citește și articolul:Avertisment din partea specialiștilor: mii de criptomonede se vor prăbuși

Articolul precedentANPC: Pasagerii pot primi compensații de sute de euro pentru un zbor anulat
Articolul următorO asociație pentru protecția mediului din România cere schimbarea Ministrului Agriculturii: ”Este o posibilă șansă pentru biodiversitate și pentru micii producători”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.