Sursa foto: Pixabay

Potrivit CNBC, numărul platformelor blockchain va scădea în următorii ani, iar mii de criptomonede se vor prăbuși. În momentul de față există peste 19 mii de criptomonede și zeci de platforme de blockchain.

O platformă blockchain, cum ar fi Ethereum, este tehnologia de bază pe care sunt construite multe dintre aceste criptomonede diferite.

Bertrand Perez, CEO al Fundaţiei Web3, a declarat la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, că există prea multe blockchainuri.

„Unul dintre efectele a ceea ce am văzut săptămâna trecută cu problema Terra este că suntem în stadiul în care practic există prea multe blockchainuri, prea multe monede. Asta derutează utilizatorii şi aduce şi anumite riscuri pentru utilizatori”, a spus Perez.

Viitorul criptomonedelor, incert. Ce se va întâmpla în următorii ani

De asemenea, CEO-ul Fundației Web3 a mai precizat că în zorii internetului existau companii dotcom ce erau înșelătorii, neaducând nicio valoare. În momentul de față, acestea au fost eliminate și există „companii utile și legitime.”

Totodată, CEO companiei Ripple, Brad Galinghouse, a afirmat că „se pune o întrebare, dacă avem nevoie sau nu de 19 mii de monede virtuale”, precizând că în lumea reală există 180 de valute.

Specialiștii din industrie susțin că piața criptomonedelor continuă să fie sub presiune, în special după ce Bitcoin, cea mai importantă monedă virtuală, și-a pierdut valoarea cu 50% față de noiembrie anul trecut. Mai multe, alte monede digitale sunt mult mai scăzute față de maximele lor istorice.

Chiar dacă multe platforme blockchain diferite încearcă să lupte pentru a deveni lider în industrie, majoritatea nu vor supraviețui.

Citește și articolul: Zuckerberg vrea să-și facă propria valută virtuală

Articolul precedentUE a decis: Tranziția către energia verde nu mai poate fi amânată
Articolul următorCititul versus social media. Cum tânăra generație „face scut” în fața dezvoltării spirituale și umane
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.